1
Košarka

Ilija Belosevic Euroleague Final4 semi final, Barcelona - Real Madrid, May, 19. 2022. Belgrade Serbia. 19.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VELIKE INOVACIJE U KLS: Prva nacionalna liga u regionu sa ovim sistemom!

Objavljeno: 10.11.22 u 15:24

Umnogome će podići regularnost takmičenja!

AdmiralBet Košarkaška liga Srbije prva je nacionalna liga u regionu koja će imati Instant Riplej sistem.

Država je napravila ambiciozan projekat koji je potom u delo sprovelo Ministartsvo sporta, da se u svim halama u Srbiji postave kamere, kako bi takmičenja u svim sportovima mogla uživo da se prate putem onlajn platforme. Mi smo iskoristili te resurse, nabavili smo dodatnu neophodnu opremu, izvršili edukaciju i sada je Srbija prva zemlja u regionu koja u nacionalnom košarkaškom šampionatu ima Instant Riplej Sistem. – izjavio je direktor KLS, Aleksandar Grujin.

Aleksandar Grujin KLS kosarkaska liga srbije 5.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Vršca, Vladimir Đokić, smatra da će inovacije unaprediti takmičenje dodatno.

Imamo veoma dobre sudije i nemam sumnje u njihove odluke, ali postoje situacije koje iz različitih uglova drugačije izgledaju. Zato je izvanredna stvar što postoji mogućnost video kontrole. U dosadašnjih sedam kola jednom sam zatražio proveru sudijske odluke i promašio sam. Uvođenjem Instant Riplej Sistema neko nepoverenje koje je možda postajalo sada nestaje. Sve to u znacajnoj meri olakšava i posao sudijama i značajno doprinosi regularnost. – rekao je Đokić.

Oglasio se i iskusni srpski arbitar, Ilija Belošević.

Sve to nam u velikoj meri olakšava posao. Ponekad je teško doneti odluku i pored pregledanja usporenog snimka, a kamoli u deliću sekunde. Zato Instant Riplej Sistem nam daje sigurnost i određenu dozu mirnoce, ali ne samo kod nas sudija, već i kod igrača i trenera. Kao i VAR u fudbalu ovo je značajno unapredenje i veoma mi je drago da je KLS lider u tom tehnološkom smislu među nacionalnim šampionatima u regionu. – istakao je Belošević.

Kosarka Basketball ABA season 2018-2019
Partizan v Mornar (Bar)
Referee sudija Ilija Belosevic
Beograd, 05.01.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

1 Komentara

  1. Jbg. Ja sam na prvu pomislio da su „LEGALIZOVALI“ TROKKKORAK-PRVI U EVROPI, a ono raccQ….?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    .!. XXAAXXAA .!.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter