0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KATAI POGODIO ZA VOĐSTVO ZVEZDE: Pešićeva povreda naterala Milojevića da menja već u 15. minutu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.22 u 19:33

Uzbudljiv susret na Banovom brdu!

Zbog obaveza aktuelnog šampiona Srbije, fudbalera Crvene zvezde, tokom kvalifikacija za Ligu šampiona, duel 7. kola Mozzart bet Superlige sa Čukaričkim otkazan je u avgustu ove godine. Zaostala utakmica počela je u 18 časova i 45 minuta, na stadionu na Banovom brdu, kada je znak za početak duela dao glavni arbitar, Srđan Jovanović. Posle 45 minuta odmeravanja snaga na terenu belo-crnih rezultat je 0:1.

Prvu priliku imao je gostujući sastav već u drugom minutu duela. Posle prodora po desnom boku loptu je glavom zahvatio Aleksandar Katai, ali ista je završila pored stative. Bio je to prilično spor i bezopasan udarac.

FOTO: STARSPORT

Mogla ja Crvena zvezda da kazni nespretnu reakciju Uroša Drezgića, koji je izgubio loptu u 9. minutu. Pešić se okrenuo licem ka golu i pokrenuo kontranapad. Fantastičnim startom na loptu mladi Bojan Kovačević je zaustavio golgetera aktuelnog šampiona naše države.

Prinudnu izmenu Miloš Milojević je načinio već u 15. minutu. Teren je zbog povrede napustio Aleksandar Pešić, a zamenio ga je brzonogi Osman Bukari.

Mladi Bojan Kovečević je povukao Kataija za dres i sudija Jovanović je odmah izvadio žuti karton zbog sprečenog kontranpada.

U nastavku je Zvezda bila sve opasnija. Katai je šutirao iz slobodnog udarca sa oko 20 metara udaljenosti, a loptu je od mreže delilo nekoliko centimetara.

Samo minut kasnije udarac ka golu Novaka Mićovića šutirao je Osman Bukari, ali nije čuvar mreže Brđana imao većih problema jer je lopta koju je poslao reprezentativac Gane išla pravo u njega.

Najbolju priliku režirao je i propustio popularni ‘Magiko’. Katai je prihvatio i umirio loptu leđima okrenut ka golu, oslobodio se čuvara i sa 11 metara udaljenosti iz okreta šutiraao pravo u prečku.

Mogla je Zvezda do prednosti u 32. minutu. Gelor Kanga je centrirao u srce kaznenog prostora, a iz prve je šut oprobao Mirko Ivanić. Ponovo je Mićović bio na pravom mestu i bez većih poteškoća otklonio opasnost.

Kanga je poslao perfektan centaršut u kazneni prostor Čukaričkog. Katai je ispratio putanju lopte, pobegao čuvarima i glavom poslao loptu u mrežu Brđana.

Preslikana šansa viđena je već u narednom napadu. Ponovo je vezista iz Gabona nakon kombinacije sa Gobeljićem gađao ‘drugu stativu’ gde se sam našao Milan Rodić. Levi bek je blizu pogotka, Mićović je nepomično posmatrao putanju lopte, ali ona je završila pored gola na sreću domaćih.

Otvorila se utakmica u potpunosti nakon pogotka. Pokušavali su naizmenično fudbaleri oba tima, ali
daleko opasniji bili su gosti. Marko Gobeljić je u 44. minutu sa ivice šesnaesterca uputio snažan, ali ne i precizan udarac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter