0
Fudbal

Foto: Twitter/@equipedefrance

DIDIJE DEŠAN NAKON OBJAVLJIVANJA SPISKA: Znam kako ćemo početi prvu utamicu! (FOTO)

Objavljeno: 10.11.22 u 09:18

Selektor Francuske, Didije Dešan objavio je spisak od 25 putnika za Katar, a nakon toga se i obratio novinarima.

Odlučio je selektor Trikolora da povede igrača manje od dozvoljenog broja, a na početku konferencije dobio je pitanje kako će uklopiti Benzemu, Mbapea i Grizmana i kako će izgledati kada se sva trojica nađu na terenu

„Previše tražite od mene… Ne mogu na to da vam odgovorim. Opcija je i da se neko od njih izvuče na stranu, ali nije jedino rešenje. Znam kako ćemo početi prvu utamicu, u nadi da se ništa loše neće desiti. Idealno znači da sve fudbalere stavimo na pozicije na kojima se najbolje osećaju, mada će možda biti malih izmena“ započeo je, a onda je pričao o Grizmanu i njegovom žrtvovanju, odnosno nešto defanzivnijoj ulozi:

„Čak i kad je ofanzivan to ga ne sprečava da se spusti u nisku zonu. Ponekad to čini previše za moj ukus. U klubu baš to radi. Kad menja poziciju onda se oformi trougao na sredini terena, što mu ne predstavlja problem. Bitno je uravnotežiti ekipu“ konstatovao je, zatim je usledilo pitanje za Olivijea Žirua, za kojeg su svi smatrali da neće ići na Mundijal, ako budu zdravi Benzema i Mbape:

„Da li sam tako rekao? Vi ste samo tako protumačili. Ako sam ga poveo onda to znači da, prvo, verujem Žiruu, a drugo, njegova situacija sad nije ista kao 2021. Nisam ograničen, verujem mu i on to zna“ najveći problem šampionima Sveta jeste što su oslabljeni za Pogbu i Kantea, koji zbog povreda neće moći da pomognu saigračima, pa je pitanje da li će Francuska moći sa mlađim i manje iskusnim fudbalerima da ponovi uspeh od pre četiri godine:

„Niko ne zna odgovor na to pitanje. Zna se da Pogba i Kante predstavljaju po pitanju iskustva i liderskih sposobnosti. Srećom, Čuameni, Fofana, Genduzi i Veretu imaju minute u selekciji. Ne kao prethodna dvojica, ali će dati sve od sebe“ naglasio je, a s obzirom da je poveo 10 defanzivaca, svi su pretpostavili da se vraća sistemu sa četvoricom pozadi:

„Mogu da potvrdim da ćemo igrati sa četvoricom u odbrani. To će se uvek potezati kao tema. Bilo je dosta dobrih detalja u sistemu sa trojicom, ali je bilo i poteškoća, često smo bili van balansa, a na velikom takmičenju morate da budete čvrsti pozadi. Opcija sa četvoricom u liniji mi se više sviđa, pogodnija je za nas“ bio je jasan, a zbog ove odluke će ispaštati Žonatan Klos, koji u Marselju zatvara celu desnu stranu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Svestan sam njegovog i razočaranja levog beka, Luka Dinja, međutim, ovo su striktno sportski razlozi. Što se tiče Klosa, stvarno je sistem jedini razlog“ rekao je, a pošto su Teo i Lukas Ernandez na spisku, na njemu se nisu našli Ferlan Mendi i Luka Dinje:

„Ako već moram da biram, njih dvojica nam garantuju veću sigurnost“ za kraj je otkrio iz kojih razloga je pozvao Stiva Mandandu:

„Iskusan je i takmičarski nastrojen“ rekao je Didije Dešan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter