4
Evroliga

from left Aleksa Avramovic Zach LeDay Dante Exum Alen Smailagic Mathias Lessort Tristan Vukcevic Balsa Koprivica Uros Trifunovic Ioannis Papapetrou during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

CRNO-BELA BOLNICA: Doktor Partizana govorio o zdravstvenim problemima – „To se viđa jednom u 50 godina!“

Objavljeno: 10.11.22 u 12:21

Zaista neverovatno.

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova gostuju ekipi Olimpijakosa u sedmom kolu Evrolige.

Ipak, pred ovaj susret Željko Obradović susreo se sa velikim problemima s obzirom da zdravstveni bilten njegove ekipe uopšte nije dobar.

Doputovali su u Atinu sa devet igrača, ali su trening odradili sa svega osam, pošto se na temperaturu požalio Papapetru.

Papapetru je zvao da ima temperaturu, došao sam od kuće, uradili smo test na koronu. Na svu sreću bio je negativan. Uradili smo sve analze, dobio je terapiju, pa ćemo videti. – rekao je Moma Jakovljević, doktor Partizana.

Aleksa Avramović i Alen Smailagić van terena su od početka sezone, međutim prošle nedelje povredili su se Egzum i Koprivica.

Egzuma je neko nagazio nogu na treningu i to je povreda ne u skočnom zglobu, nego u stopalu. Tu je došlo do distorzije, ne mnogo teške, ali je za brigu. Mobilisan je, nije u gispu nego u čizmi. Sledeću procenu ćemo napraviti za pet dana, pa ćemo da vidimo da li da krenemo sa terapijom. – otkrio je Jakovljević.

Dante Exum (L) and Kevin Pangos during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and EA7 Emporio Armani Milan at Stark Arena on October 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Što se tiče Koprivice čeka ga dug oporavak.

To se viđa jednom u 50 godina. On je u stojećem stavu, vidi se da mu neko stoji iza leđa i on je povukao levu ruku da ga zagradi. Šta se tu desilo ne zna, nije se upleo u dres, pitao sam ga. To je težak komplikovan prelom, sa jednom dislokacijom u nivou kažipsta. U petak će biti operisan. Prognoze, to radi mikrohirurzi, staviće se mikropločica, bez dva, dva i po meseca… – rekao je doktor crno-belih.

Balsa Koprivica (C) Ismael Bako (L) and Alessandro Pajola during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ipak nije sve ni tako loše, Avramović je sve bliži povratku, a Smailagić je počeo da trenira.

To kad krene naopako sve ide. Aleksina povreda je najkomplikovanija. To je bilo van Partizana, preko leta na pripremama. Taj prelom se ne vidi na prvom i drugom snimku, ta takozvana čunasta kost. Ona je napukla, nastala je velika dislokacija. Videli smo to u Beogradu, stavili smo gips. Bilo je konsultacija sa ortopedima, svakih mesec dana radimo kontrolu. Ona je sada za 7, 8 dana. Zarastanje je krenulo dobro i nadamo se da će za jedno 10 dana da skine gips i da krene sa rehabilitacijom. Za mesec dana od skidanja gipsa će krenuti da igra. – zaključio je Moma Jakovljević.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

4 Komentara

  1. ..jos u predsezoni se znalo da ce aleksa i Smajli odsustvovati sa terena najmanje 3, 4 meseca i nisu se ‘pronasle’ (ili nije bilo ‘mogucnosti’, tj. novcanih sredstava, koje ZNA se KO obezbedjuje za ovako visok, najvisi rang takmicenja..) odgovarajuce zamene, posto svako ko se razume u kosarku ZNA da se sa malim fondom igraca, tj. skracenim rosterom ne stize daleko, moj Zoc..podrzavam kvalitet u odnosu na kvantitet, ali 6, 7 kosarkasa u rosteru i ocekivati da ih mimoidju povrede, stvarno cudno ili..direktiva-ZAUSTAVLJANJE JEDINOG SRPSKOG SAMPIONA U EL I U POHODU NA JOS JEDNO OSVAJANJE ISTE..??..?!!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Ko zaustavlja koga? Pa jel je malo imati toliko igraca top evropske klase u ekipi? Zato se i nema para za jos pojacanja. Tacnije ima se, ali ne za pojacanja ranga Panter, Naneli, Egzum, Grk, Lidej… Jer jos 2-3 takva igraca kad bi se dovela, to bi bila mozda i najbolja, ali i medju najskupljim ekipama u Evropi.

      0
      0
      Odgovori
      • Ma KOLIKO je plaqiyat uqasene Coor***VE bacio Drz. novca u protekloj deceniji u ZAMENU ZA FENJER POZICIJE, NORMALNO DA JE MALO..!!! NISMO ISTI!!!
        PS..i nije isto kada prezentujes svoju zemlju kao SAMPION EVROPE , bez jedne jedine mrlje, uz to smo i BESMRTNI, ZA RAZLIKU OD MUTANT KK, KOJI JE SVE=SUPROTNO!!! .!. XXAAXXAA .!.

        0
        0
        Odgovori
        • Prezentujuete vi sa 1-9 u EK, i vise puta zadnji u EL padtizan.Pamtimo sve.Nismo isti hvala Bogu, Zvezda ne moze nikada da dovede najskuplje EL igrace u najboljim igrackim godinama, kao ni najskupljeg evro trenera i najboljeg ikada.Svakako da toliko novca nemamo i nikada imali nismo.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter