1
ATP

FOTO: STARSPORT

„NADAL ĆE ZAVRŠITI KAO BEKER!“: Bivši reprezentativac Nemačke zabrinut za španskog tenisera!

Objavljeno: 09.11.22 u 18:52

Videćemo šta će se desiti u budućnosti.

Rafael Nadal imao je veoma dobar prvi deo sezone, ali u drugom delu više muči muku sa povredama nego što je na terenu.

Prvi put se na terenu od US Opena, zvanično (pošto je odigrao jedan meč dubl meč na Lejver kupu, ali je to egzibicija) našao u Parizu i zaustavljen je već u drugom kolu od Tomija Pola.

Izgledao je španski teniser potpuno neprepoznatljivo, sporo, umorno, najmanje kao čovek koji je osvojio 22 grend slem titule.

Bivši reprezentativac Nemačke, Aleksander Vaske, zabrinut je za zdravlje Nadala i smatra da bi mogao da prođe isto kao Boris Beker koji se suočavao sa zdravstvenim problemima.

– Igrači na mojoj akademiji imaju sumnje u pogledu budućnosti Nadala. Igrao je na Rolan Garosu pod anastezijom, zbog povrede stopala, tada je priznao da je ozbiljno razmišljao o povlačenju. Videli smo ga par dana po osvajanju Pariza kako hoda na štakama. – započeo je on, a potom i dodao.

(191114) — LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) — Rafael Nadal of Spain reacts during the singles group match against Daniil Medvedev of Russia at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

Desetak dana posle toga, počeo je da se sprema za Vimbldon. Rafa želi da završi karijeru pod svojim uslovima. Kada je u pitanju njegovo fizičko stanje, paralela sa Borisom Bekerom mi pada na pamet. Nadal bi za par godina mogao da ima ozbiljne probleme, kao Boris. Svi signali upućuju na to. Ipak, ljubav prema igri i zavisniost od takmičenja su jači razlozi da nastavi. – zaključio je Vaske.

Rafael Nadal se inače već nalazi u Torinu gde se priprema za završni Masters koji nikada do sada nije osvojio u svojoj karijeri.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter