0
Fudbal

Fudbal Super League Season 2019-2020 Partizan v Crvena Zvezda Takuma Asano (R) Milos Vulic and Milos Degenek (L) Beograd, 22.09.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

FIFA DELI I ŠAKOM I KAPOM: Klubovi će zaraditi lepu svotu tokom Mundijala, a evo kako će proći Crvena zvezda i Partizan!

Objavljeno: 09.11.22 u 16:21

Partizanu samo sića za sada, Zvezda malo bolje prošla!

FIFA će tokom Svetskog prvenstva u Kataru podeliti 209 miliona dolara klubovima za učešće njihovih igrača na Mundijalu. Dakle, za svakog igrača FIFA će deliti po 10 hiljada dolara po danu provedenom u Kataru.

I to nije sve, novac će dobijati i klubovi za koje su određeni igrači igrali u prethodne dve godine.

Što se tiče dva najveća srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana, oni će se raspodeliti ovako.

Crvena zvezda je za sada sigurna samo za Miloša Degeneka koji je i zvanično dobio poziv reprezentacije Australije i predstavljaće tu državu na Mundijalu. Naravno, iskusni štoper nije više igrač crveno-belih, ali je u prethodne dve godine nastupao na Marakani.

Milos Degenek Superliga Srbije, TSC – Crvena Zvezda 16.12.2021. Srbija, Backa Topola (credit image & photo: Nikola Mitic / STARSPORT)

Osim Degeneka, na Marakani se nadaju da će prihodovati od Milana Borjana koji očekuje poziv selektora Kanade, kao i od Stefana Mitrovića i Strahinje Erakovića, koji će se verovatno naći na spisku reprezentacije Srbije.

Takođe, od Mitrovića, mogao bi da profitira i Radnički iz Niša.

Sa druge strane, Partizan je za sada siguran samo za Takumu Asana, fudbalera koji je u prethodne dve godine nosio crno-beli dres i koji sa reprezentacijom Japana putuje u Katar. Još uvek je dilema da li će Slobodan Urošević usled sve bolje forme putovati sa reprezentacijom Srbije. To će se saznati uskoro.

Takuma Asano Slobodan Urosevic Liga Superliga Srbije Macva – Partizan, Sabac, Serbia
16.4.2021. April 16. 2021. Sabac, Srbija foto: Miroslav Todorovic Tosa / STARSPORT

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter