0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DUŠAN KERKEZ PRED DUEL SA ZVEZDOM: Tradicija od 7 poraza protiv njih je tu da se ruši! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.11.22 u 16:17

Očekuje nas zanimljiv susret.

Fudbaleri Čukaričkog će u zaostalom 7. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije odmeriti snage sa Crvenom zvezdom. Povodom toga, Dušan Kerkez je održao konferenciju za medije, gde je pre svega čestitao crveno-belima na jesenjoj tituli.

Čestitam Crvenoj zvezdi na osvojenoj jesenjoj tituli i na svemu što su ove sezone pokazali u Evropi. Očekuje nas zahtevna utakmica. Igranje protiv Crvene zvezde i Partizana je sasvim drugačija utakmica, to je događaj. Pripremamo se kao i za sve ostale utakmice. Motivacija nam ne nedostaje, ali moramo da odigramo na visokom nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat – počeo je Kerkez.

Čukarički je u poslednjih 7 mečeva isto toliko puta poražen od Crvene zvezde, a Kerkez napominje da su tradicije tu da se ruše.

– Verujem da možemo da prekinemo taj niz. Tradicija je tu da se ruši, ali svakako mislim da je Zvezda odlična ekipa koja ima individualni kvalitet. Mislim da smo dobra ekipa i da imamo kvalitet da odigramo dobro protiv Zvezde.

Potom smo trenera Čukaričkog upitali o Srđanu Mijailoviću, koji je upravo sa Banovog brda prešao u Crvenu zvezdu.

– Dobro ga znamo, samo reči hvale imam za njega i kao igrača i kao čoveka. Poželeo sam mu sreću kad je odlazio. Mora se ispoštovati interes igrača i kada neko izrazi želju da ode u klub koji voli moramo izaći u susret. Želim mu sve najbolje, ali da sutra ne odigra dobro.

FOTO: HOTSPORT

Čukarički igra ofanzivno, što su prikazali od starta sezone pa do sada. Naravno, protiv večitih nije lako gajiti takav stil igre, ali Kerkez zaključuje da se individualni kvalitet Zvezde mora što više neutralisati.

– Uvek pokušavamo da igramo tako da nametnemo svoj stil, ali nekada sve jednostavno ne zavisi samo od moje ekipe. Sigurno je da u nekim momentima moramo da igramo zatvoreno, a ja se nadam da će sutra biti dobra utakmica za publiku i da će bolji tim pobediti. Moramo da sprečimo da do izražaja dođe njihov individualni kvalitet. Kada igrate protiv Zvezde ili Partizan uglavnom demonstrirate moderan fudbal, ali ne možete da stojite 90 minuta visoko ili da se čitav meč branite. Pokušaćemo da odigramo kako igramo čitave polusezone.

Čukarički je u poslednja 3 meča zabeležio isto toliko remija, a Kerkez želi da se taj niz što pre prekine.

– Gde god da radite, a pogotovo Čukaričkom, ambicije su da uvek idete na pobedu, svaku utakmicu. Nije dobro i kada jedan meč ne pobedite, a mi smo zaređali nerešene rezultate, koji su lako mogli da se okrenu u našu korist i da imamo još dve ili tri pobede. Ne stvara nam takva situcija tenziju i gledamo da iz svakog meča izvučemo neku pouku i verujemo da će se to okrenuti sutra ili za vikend. Verujem u ovu ekipu – zaključio je Kerkez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter