1
Ostali sportovi

FOTO: RSS

RUKOMETAŠICE SE VRAĆAJU KUĆI BEZ POBEDE: Slovenija bolja u poslednjem meču naše selekcije na EP! (VIDEO)

Objavljeno: 08.11.22 u 21:28

Ženska rukometna reprezentacije Srbije poražena je od Slovenije rezultatom 27:24 i na taj način završile takmičenje na EP.

Rukometašice Srbije nažalost nisu uspele da trijumfuju u odlučujućem meču za plasman u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu i večerašnjom utakmicom završile učešće na kontinentalnom šampionatu. Iako su izabranice Uroša Bregara dobro ušle u meč i najavile dolazak do zacrtanog cilja, Slovenija je u drugom delu igre zaigrala bolje, preokrenula i prednost nije ispuštala do kraja utakmice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Dobro smo ušli u utakmicu, energetski dobro, vodili celo poluvreme. A onda kraća rotacija je uradila svoje, pali smo u odbrani, Slovenija je to iskoristila, Amra Pandžić je odradila svoj posao u drugom poluvremenu dobro i na kraju je Slovenija pobedila.
Ovo prvenstvo sam zamislio kao takmičenje na kome bih dao više šanse za igru mlađim igračima koji nisu sa nama i to se nije dogodilo iz razloga koje sam mnogo puta naveo. Deo mlađe ekipe je dobio priliku za igru, debitovao, iskoristio šansu, da ne nabrajam sad pojedinačno, ali sveukupno nismo ništa dobili jer je veliki broj igrača falio. Samo smo iskusnije igračice trošili, još i ova povreda Jovane Kovačević… Sa nekim bekovima koji nam fale bila bi to drugačija Srbija. Ne kažem da ne bismo izgubili od Švedske i Danske, ipak su to velesile, ali verujem da bi bilo drugačije danas. Ali, takav je sport, jednom dobiješ, drugi put izgubiš…“ istakao je selektor Uroš Bregar nakon meča.

„Bila je ovo teška utakmica protiv domaćina i uvek je teško igrati protiv domaćina. Žao mi je što smo do sad sa Slovenijom imale skor 3:0 u međusobnim susretima na velikim takmičenjima. Još mi je više žao kad suprotni tim snima treninge, gde nema kamera, nego se postavlja telefon i ajped da nas snimaju jer se plaše da li će nas pobediti sa četiri beka ukupno koja imamo, šta onda više da se priča o rukometu i o sportu.“ zaključila je rukometašica Srbije, Jelena Lavko.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter