0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

ODLUČUJUĆA UTAKMICA ZA DEVOJKE: Srbija ide na sve ili ništa! (VIDEO)

Objavljeno: 08.11.22 u 15:30

Pobeda je imperativ!

Pred rukometašicama Srbije je meč odluke na Evropskom prvenstvu. Izabranice selektora Uroša Bregara priželjkuju pozitivan ishod trećeg susreta preliminarne faze takmičenja u Celju, koji bi ih odveo u narednu fazu takmičenja. Rival je domaćin Slovenija, a utakmica je na programu u utorak, od 18:00 časova.

Nakon dve teške utakmice i svih problema koji su zadesili našu selekciju, Srbija će pokušati da što pre ostavi iza sebe mečeve sa Švedskom i Danskom i pokaže drugo lice u susretu koji predstoji. Našoj selekciji je potreban trijumf protiv Slovenije, a zatim iščekivanje ishoda međusobnog duela između Švedske i Danske.

Ekipa je saglasna da drugačijim pristupom može do željenog cilja i da se protiv Slovenije u očekivano uzavreloj atmosferi dvorane Zlatorog u Celju mora pokazati u najboljem svetlu kada je napotrebnije. Naš protivnik je iznenadio Dansku na otvaranju šampionata, a zatim pretrpeo ubedljiv poraz u utakmici protiv Švedske i u predstojećem duelu će tražiti svoju šansu za prolaz dalje.

-Nakon analiza koje smo obavili tokom noći, imamo najveće probleme sa organizacijom napada, neke stvari sa igračem više isto, pravimo dosta grešaka i ovom segmentu. U organizaciji napada je čitav pritisak na Kristini Liščević i to je teško. Na poslednjoj utakmici moramo da joj pomognemo, da nađemo neka nova rešenja i to je prvi zadatak za utakmicu sa Slovenijom. Igrali smo prošle godine sa Slovenijom na Svetskom prvenstvu i što se mene tiče uradićemo sve da dobijemo ovu utakmicu. Biće teško, Slovenija je veoma motivisana zbog igre na domaćem terenu, a mi moramo da uradimo mnogo bolji posao od onoga što smo pokazali do sad. Slovenija je u prvoj utakmici na takmičenju igrala fenomenalno, iskoristila loš dan Danske, iskoristili su priliku koja im je bila pružena i dobili dva boda. U utakmici Švedske i Slovenije, Švedska je pokazala da je baš jaka. Danska i Švedska na svakom takmičenju završavaju među pet najboljih selekcija. Bilo nam je zaista teško u prva dva kola jer nemamo dovoljno rotacija koje bi želeo kao trener. Mi moramo da budemo bolji i želeo bih da u poslednjoj utakmici u ovoj grupi pokažemo drugačije lice – kazao je selektor Srbije, Uroš Bregar.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter