0
Evropske lige

Foto: Twitter/@OfficialASRoma

MURINJO VIDNO NEZADOVOLJAN: Da sam ja posle „triplete“ 2010. završio karijeru, sada bih bio srećan čovek! (FOTO)

Objavljeno: 08.11.22 u 22:18

Žoze Murinjo je održao konferenciju za štampu pred meč 14. kola Serije A, u kojem će njegova Roma gostovati Sasuolu.

Pored prolaska grupe u Ligi Evrope, nije zadovoljan gospodin Posebni izdanjem svog tima u prošlonedeljnom derbiju protiv Lacija:

„Očekivao sam više. Neću da pričam o pojedincima ali ne mogu reći da sam zadovoljan napretkom određenih igrača. Ne znam da li to da nazovem uopšte evolucijom ili involucijom. Problem je što ekipa ekipa posle osvajanja Lige konferencije nikako da prihvati da u ovoj sezoni mora da ima veće ciljeve. Potreban nam je rast u mentalitetu, odgovornosti, ambicijama… Da sam ja posle „triplete“ 2010. završio karijeru, sada bih bio srećan čovek. Ali nastavio sam. Igrači moraju da budu zahtevniji prema sebi“ kritički je započeo Portugalac, a onda odbio da kritikuje Ibanjeza:

„Neću vam otkriti startnu postavu za sutra protiv Sasuola ali ću vam potvrditi da će početi Ibanjez i još desetorica. Za mene je on nedodirljiv. Ima neverovatno ponašanje i jedan je od retkih koji su posle finala u Tirani nastavili da napreduju” bio je jasan, a onda pričao o problemima sa povredama igrača:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

“Naša letnja pojačanja ne igraju. I to stiže na naplatu. Pogtovo u utakmicama protiv protivnika koji se brane nisko. Kao što je Lacio. Sa Dibalom u timu smo pobedili Inter i igrali nerešno protiv Juventusa. Letos smo izgubili trojicu vezista: Mhitarjana, Oliveiru i Veretua. Doveli smo Vajnalduma kojeg nismo ni videli a već se povredio. Kamara je stigao kasno, a Matić je doveden da bude alternativa Kristanteu. To su ozbiljni problemi. A pošto sve moje kolege plaču, pustite i mene da malo plačem. Imamo isti broj bodova koji smo prošle szeone imali posle 15 kola. Ako protiv Sasuola i Torina osvojimo neke bodove dočekaćemo pauzu bolje nego 2021” istakao je Žoze, a onda pohvalio odluku mladog Volpata, koji je odbio poziv reprezentacije Australije, jer se jednog dana vidi u prvom timu Italije:

“Gradi svoju budućnost u Romi i dobro je što nije brzopleto odlučio. To nije odluka koja treba da se forsira. Da sam selektor, ja ga ne bih forsirao. Pozitivna strana naših poteškoća ove sezone je što smo promovisali nekoliko mladih igrača. Uskoro će Bove dobiti ozbiljniju šansu, a posebno bih želeo da istaknem Tahirovića. Nemojte da se iznenadite kada ga budete videli u startnoj postavi jer taj dečko ima ogroman kvalitet” naglasio je, a onda poručio novinarima da pitaju Ejbrahama da li previše razmišlja o Mundijalu:

“Treba njega da pitate šta mu je. Da li ima neki problem, da li je dekoncentrisan, da li previše razmišlja o Mundijalu…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter