0
Košarka

FOTO: STARSPORT

LUKA MITROVIĆ: Ovo je nova prilika da se debituje za reprezentaciju, što je velika satisfakcija i zadovoljstvo! (FOTO)

Objavljeno: 08.11.22 u 19:30

Nekoliko debitanata će nastupiti za košarkašku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket, a jedan od njih mogao bi da bude Luka Mitrović.

Košarkaš Crvene zvezde nije upisao nijedan nastup za nacionalni tim, ali sluteći po obraćanju Svetislava Pešića medijima, njegov debi se očekuje, jer selektor ima poverenje u ovog momka.

“Spremamo se. Meni je prvi trening, momci su se okupili u ponedeljak. Kratak period, ali znamo dobro koji su nam ciljevi, ambicije i kolika je važnost ove dve utakmice. Sa takvom željom i motivacijom smo se pojavili na okupljanju, sa željom da oba meča dobijemo“ započeo je nekadašnji kapiten crveno-belih, a onda odgovorio na pitanje kako je nositi se sa pritiskom, jer jedan poraz znači i eliminacija Srbije:

“Iskreno, ne razmišljamo na taj način. Idemo od utakmice, do utakmice. Pre toga imamo period od treninga, do treninga, da pokušamo da za ovo kratko vreme napravimo što bolju ekipu, ako je moguće. Svi mi dolazimo iz različitih sistema, klubova gde su zahtevi različiti. Nije lak zadatak, ali momci su svi silno motivisani. Kao i uvek kada se obuče dres Srbije, što dosta olakšava stvari“ jasan je bio Luka, koji se vratio u reprezentaciju posle sedam godina:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

“Kao da je prvi put. Dugo je vremena prošlo, da je praktično kao prvi put, iako sam među starijima i iskusnijima. Ovo je nova prilika da se debituje za reprezentaciju, što je velika satisfakcija i zadovoljstvo“, priča Mitrović i dodaje:

“Iskreno, nije mi čudno sve ovo, jer bilo klub ili reprezentacija imam stav da, svaki put kada izađem na parket dajem sve od sebe, bilo da je trening ili utakmica. Tako je bilo kroz celu karijeru, sada je nebitno da li imam 21 ili 29 godina, to se ne menja“ naglasio je, pa je otkrio da li je povreda iza njega:

“Jeste, sada je bolje. Opet, oseti se pauza, ali verujem da će do prve sledeće utakmice to sve doći na svoje“ rekao je Mitrović, a onda se dotakao prvog treninga:

“Principi i zahtevi trenera u odbrani i napadi, da pokušamo kroz ova tri-četiri treninga da uigramo, da na utakmicama to dobro izgleda. Sve je sa ciljem da se pretoči u veliki kvalitet. Ako trener i saigrači procene da sam ja najbolje rešenje u trenutku, tu sam da pomognem koliko mogu. Ali, opet, ima drugih igrača koji su tu duže“ zaključio je.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter