1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

KAKVA ČAST ZA ZVEZDINOG VUNDERKINDA: Mijatović je najmlađi debitant u Ligi Evrope!

Objavljeno: 08.11.22 u 16:02

Mnogo se na ‘Marakani’ očekuje od popularnog srpskog Bekama!

Crvena zvezda je prava fabrika mladih talenata, a potvrda toga jeste i Jovan Mijatović – novi biser  prvog tima, koji sa svega 17 godina svojim talentom pleni pohvale ne samo na domaćem nivou, već i na evropskoj sceni – pohvalili su se crveno-beli na svom zvaničnom sajtu.

-Sećaće se još dugo Mijatović utakmice protiv Ferencvaroša u Budimpešti, kada je upisao prve minute u seniorskom timu. Talentovani napadač je tada ušao u igru u finišu susreta i na terenu proveo desetak minuta, a bio je blizu i da svoj debi obeleži pogotkom.

Njegov prvi nastup na međunarodnoj sceni još više dobija na značaju kada se uzme u obzir da je sa punih 17 godina, tri meseca i dva dana postao peti najmlađi fudbaler Crvene zvezde koji je zaigrao u evropskim takmičenjima i tako je našao u odabranom društvu.

Ipak, to nije jedina stvar po kojoj se istakao popularni Bekam. Naime, Mijatović je ulaskom u igru na meču protiv mađarskog predstavnika postao najmlađi debitant u Ligi Evrope ove takmičarske godine. Prestigao je tako brojne evropske talente, poput bisera Betisa – Danije Pereza, kao i mladog ofanzivnog vezistu francuskog Rena – Dezirea Dua.

Već je pokazao Mijatović da se itekako privikao na seniorski fudbal, što potvrđuje blistavim izdanjima iz meča u meč, te je sasvim jasno da Crvena zvezda ima veoma svetlu budućnost – navodi se na sajtu aktuelnog šampiona Srbije.

LISTA NAJMLAĐIH DEBITANATA U LIGI EVROPE OVE SEZONE:

1. Jovan Mijatović (Crvena zvezda) – 17 godina, tri meseca i dva dana

2. Dani Perez (Betis) – 17 godina, tri meseca i osam dana

3. Dezire Due (Ren) – 17 godina, tri meseca i dvanaest dana

4. Arda Guler (Fenerbahče) – 17 godina, sedam meseci i jedanaest dana

5. Valdemar Andresen (Midtjiland) – 17 godina, osam meseci i deset dana

6. Žanuel Belosijan (Ren) – 17 godina, osam meseci i 17 dana

7. Eliz Ben Segir (Monako) – 17 godina, osam meseci i 18 dana

8. Emanuel van de Blak (PSV) – 17 godina, osam meseci i 19 dana

9. Luka Romero (Lacio) – 17 godina, devet meseci i 28 dana

10. Gustav Kristensen (Midtjiland) – 18 godina, jedan mesec i 27 dana

 

1
0

1 Komentara

  1. Samo da ga ne uniste,stalno se sječam za vrijeme Prosineckog onog plavokosog 17-estogodišnjaka koji je naprasno nestao a bio isto talent.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter