0
Evropske lige

Foto: Privatna arhiva

KAZAHSTAN DOBIO NOVOG ŠAMPIONA: Milošević sačuvao Astanu do titule! (FOTO)

Objavljeno: 07.11.22 u 17:16

Astana je postala šampion Kazahstana pošto je u poslednjem kolu porazila Šahtjor Karagandi sa 3:2. Ovaj klub je došao do trofeja ispred Aktobea koji je imao bod manje, a jedan od najzaslužnijih za veliki uspeh je srpski golman Marko Milošević.

Srbin je nastavio da beleži sjajne rezultate u Kazahstanu, najpre je bio izabran za najboljeg golmana i tim sezone prošle godine kada je sačuvao Kaspi u eliti, a onda prešao u Astanu i pomogao joj da se vrati na tron kazahstanskog fudbala.

Foto: Privatna arhiva

Miloševiću je ovo prvi trofej u karijeri i imao je sjajnim odbranam i mečevima bez primljenih golova veliki uticaj na šampionski put svog kluba.

Veliki je uspeh i neverovatan osećaj, radili smo svakog dana naporno kako bismo postali najbolji i uspeli smo. Astana je mlad ali sada već veliki klub, ovo je sedma titula i drago mi je da sam postao deo istorije ovde. Prvenstvo je bilo neizvesno, postali smo šampioni sa samo bodom prednosti, ali sve to utiče da uspomene na ovu godinu ostanu još jače. Jedva čekam nove izazove u Astani i borbu za Ligu šampiona na leto –  rekao je sjajni srpski golman.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Milošević je ponikao u Zemunu gde je debitovao kao profesionalac, igrao je zatim za Grafičar, Radnički iz Nove Pazove, Smederevo, Sinđelić i Voždovac dok se 2017. nije vratio u Zemun i čuvao gol sa kapitenskom trakom oko ruke. U Srbiji je branio još za Napredak, a onda 2020. potpisao za prvi inostrani klub, Kaspi, i preselio se u Kazahstan.

Foto: Privatna arhiva

Astana je klub osnovan 2009. i za kratko vreme postao jedan od najtrofejnijih. Od 2014. do 2019. su bili prvaci Kazahstana, a nakon dve godine pauze ponovo je trofej otišao u ovaj klub, u čemu je učestvovao i Milošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter