0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SPEKTAKULARAN MEČ U BAČKOJ TOPOLI: Urošević ‘lepoticom’ iz slobodnjaka doneo trijumf Partizanu! (VIDEO)

Objavljeno: 06.11.22 u 21:33

Gosti nose ceo plen za Beograd!

Fudbaleri Partizana savladali su TSC na neugodnom gostovanju u Bačkoj Topoli rezultatom 2:3, u okviru 18. kola Mozzart bet Superlige Srbije. Vodili su domaći od prvog minuta, uspeli su da poravnaju rezultat nakon Partizanovog preokreta, ali nisu mogli da zaustave bombu Slobodana Uroševića iz slobodnog udarca u finišu meča.

Đakovac je dobio fantastičnu loptu u prostor, bio je brži od defanzivaca gostujućeg sastava i uspeo je da prevari čuvara mreže Partizana. Ipak, Ifetu je pobegla lopta u stranu, pored njega se nehotice našao i Saša Jovanović, ali Đakovac je poslao povratnu loptu u srce kaznenog prostora. Odličnom kretnjom putanju lopte ispratio je mladi napadač TSC-a, Petar Ratkov, koji je snažnim udarcem zatresao mrežu Partizana.

Tokom gotovo svih 45 minuta borbe u Bačkoj Topoli TSC je bio kvalitetniji rival. Domaći sastav je posle pola sata igre u procentima mereno imao čak 65 odsto poseda lopte.

Nekoliko kontranapada moglo je skupo da košta Partizan, ali uspeli su da izbegnu dupliranje zaostatka. Od 35 minuta meča probudio se tim iz Humske. Posle nepreciznog udarca Uroševića, koji je loptu poslao na tribine, zapretio je Dijabate šutem iskosa, sa desnog boka.

Kada je delovalo da će TSC na pauzu otići sa golom prednosti u džepu, usledio je šok za domaćina. Rikardo se dobro zagradio, umirio loptu u šesnaestercu, poslao povratnu za Natha, a iskusni Izraelac je preciznim udarcem doneo izjednačenje

TSC je u nastavku takođe bio konkretniji sastav. Kompkatno je izgledao domaći tim, uglavnom je kontrolisao posed lopte, a neretko prilazio golu Partizana. Samo nekoliko minuta nakon maesteralnih poteza Kuveljića i šanse koju je prokockao Jovanović, Partizan je došao do preokreta.

Igrao se 70. minutu kada je Natho izveo udarac iz ugla. Dijabate je pokušao da ‘uhvati’ volej, nije uspeo. Lopta se odbila do Đakovca koji je očajno reagovao i kao ‘na tacni’ namestio asistenciju Siniši Saničaninu. Štoper Partizana je šutirao kao iz topa i doveo goste u prednost.

U momentima kada je Partizan došao do vođstva i imao psihološku prednost na svojoj strani, TSC se vratio u meč. Odlična akcija, završena je kombinacijom u režiji tandema Cvetković – Mirčevski. Iskusni desni bek je ubacio oštru loptu po zemlji, a Martin Mirčevski je postigao šesti ovosezonski pogodak.

Nije se TSC zadovoljio bodom, hteli su domaći da napadnu. Ipak, Partizan je u tim momentima pokazao koliko opasan može da bude. Rikardo Gomeš je fauliran u blizini kaznenog prostora. Odgovornost je preuzeo levi bek crno-belih, Slobodan Urošević. Perfektnu ‘lepoticu’ levom nogom direktno pod rašlje poslao je defanzivac, a golman Ilić je paradom samo ulepšao fantastičan pogodak.

Priliku da duplira prednost nekoliko minuta kasnije propustio je Fuseni Dijabate, kada je njegov udarac zaustavio upravo Ilić.

TSC je do kraja uspeo da stvori nekoliko šansi, ali kolosolne prilike nisu realizovane i Partizan je osvojio ceo plen.

Rezultati 18. kola Mozzart bet Superliga Srbije:

Petak:

16:00 Mladost GAT – Voždovac 1:2

18:00 Novi Pazar – Javor Matis – 3:1

20:00 Napredak Kruševac – Čukarički 0:0

Subota:

13:00 Radnički 1923 – Radnik Surdulica 1:O

16:00 Radnički Niš – Kolubara 1:1

18:00 Spartak Subotica – Vojvodina 1:1

Nedelja:

15:30 Crvena zvezda – Mladost Lučani 2:0

19:30 TSC Bačka Topola – Partizan 2:3


Standings provided by Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter