1
Domaći fudbal

Fudbal-Kup Srbije 2020/2021 Partizan v Vozdovac Ivica Kralj (L) and Dragan Velanac Beograd, 11.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SVE ZASLUGE PETRIĆU I IGRAČIMA: Kralj prezadovoljan zbog evropskog proleća – nema posebne želje na žrebu!

Objavljeno: 05.11.22 u 10:04

Ispunili su svoj cilj.

Sportsk direktor Partizana Ivica Kralj, zadovoljan je izborenim evropskim prolećem, što je potvrdio u razgovoru za Telegraf. Crno-beli su jedini klub u regionu, koji je uspeo da prezimi u Evropi, a Kralj navodi da sve zasluge idu na račun igrača i trenera Gordana Petrića.

Zadovoljni smo činjenicom da smo ostavrili cilj, plasirali smo se u drugu fazu takmičenja, odnosno domogli evropskog proleća i zasluge idu na račun igrača i trenera Gordan Petrića. Kada se osvrnemo, uporedimo kvalitet timova, budžete rivala u grupi D, mogu slobodno da kažem da smo ostvarili veliki uspeh, verovatno premašili očekivanja mnogoh, no, najvažnije je da smo mi sami verovali i uspeli. Nećemo se ipak zaustaviti na tome, imamo dodatnu odgovornost, jer smo jedini srpski predstavnik u Evropi na proleće I gledaćemo da sačuvamo obraz našeg fudbala, da donesemo još radosti navijačima i bodove koji će „podebljati“ koeficijente, istakao je Ivica Kralj.

head coach Gordan Petric during UEFA Europa Conference League, group D football match between Partizan and Slovacko photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Da Slovacko ni malo nije naivna ekipa, pokazalo se u poslednjem kolu, kada su odneli bod iz Humske. Kralj navodi da se više pribojavao njih nego Kelna i Nice, jer nikako ne odgovaraju crno-belima.

Više sam se pribojavao meča sa Slovackim, nego sa Nicom i Kelnom, jer taj tim jednostavno ne leži ni nama, niti Francuzima i Nemcima. Izuzetno su fizički snažni, na to su u Beograd došli odmorni, jer su otkazali utakmicu u prvenstvu, rasterećeni pošto su već ispali iz trke. Sve ekipe u grupi su propisno namučili, ali je najbitnije da smo ostvarili cilj. Mnogo toga smo pregurali, u avgustu smo bili u lošoj situaciji, ali je onda došao Gordan i sve preokrenuo tako da danas uživaju fudbaleri, navijači, svi mi u klubu. Igrači i trener Petrić su to zaslužili, dokazali su da imaju kvalitet da se nose za jakim ekipama iz Evrope i u miru, baš kao i mi u klubu, čekamo žreb u ponedeljak, jer sve što uradimo posle prezimljavanja u Ligi konferencije, drugu godinu zaredom, samo je uspeh više.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Što se tiče žreba, sportski direkto crno-belih nema neku posebnu želju.

Sve su to dobre ekipe, dolaze iz Lige Evrope i biće zadovoljstvo da odmerimo snage koga god žreb donese. Nisam nikada voleo da prizivam sreću, jer obično bude suprotno, pa je tako i ovoga puta. Važno nam je da smo u odabranom društvu, da Partizan ponovo, drugu godinu zaredom bude tamo gde mu je i mesto, na fudbalskoj mapi Evrope, da smo ostavili dobar utisak i svima pokazali da imamo kvalitet. Poštujemo sve rivale, ali se nikoga ne plašimo, zaključio je Kralj.

0
0

1 Komentara

  1. SvaKA CAST Rikardu, Vujketu, Nathu, Sveti, i ostatku ekipe, koja je sa malim fondom igraca, poput kosarkaske sekcije NAPRAVILA CUDO u EU, CUDO, za razliku od ‘onih’ sto su umislili da su ‘neko MU*DO, AL’ su NA MESTU KOJE I ZASLUZUJU=FENJER POZICIJA I U FK I U KK seXciyi RASPALE, ALI PROTEZIRANE Coor***VE!!! .!. XXAAXXAA .!.
    PS..nego Ivice, da li KO SPOMINJE NAJAVLJENOG GENERALNOG SPONZORA….i KADA DOLAZI U FKP..?!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter