1
Ostali sportovi

Foto: RK Crvena zvezda

METALOPLASTIKA SLAVILA U DERBIJU: Crveno-beli i deveti put za redom poraženi od kluba iz Šapca! (FOTO)

Objavljeno: 05.11.22 u 22:31

Crvena zvezda je u prvom meču 7.kola ARKUS lige, u derbiju srpskog rukometa, poražena od Metaloplastike u „Šumicama“ 28:30 (15:14).

Nisu uspeli Zvezdini rukometaši da prekinu negativan niz od osam uzastopnih poraza od Metaloplastike. Imali su crveno-beli više od igre, vođstvo, kontrolu nad utakmicom u jednom periodu, zatim priliku za povratak, ali i veliki broj tehničkih grešaka koje su nedopustive za manje rangove takmičenja.

Foto: RK Crvena zvezda

Ratko Đurković nije mogao da računa na Rotema Segala, kojeg čega duža pauza usled povrede stopala, kao ni na Nikolu Perića, koji je zbog povrede ramena propustio još jednu utakmicu.

Reakcija na loše izdanje u „večitom derbiju“ nije izostala, ali falilo je crveno-belima koncentracije i pribranosti u ključnim trenucima. I pored podatka da je Metaloplastika imala svega šest minuta isključenja, od toga jedno međusobno, kao da je prvi sedmerac na meču sviran za Zvezdu u 41.minutu, Zvezda je u nekim periodima utakmice igrala dobru odbranu.

Četiri promene vođstva, dva preokreta u prvom poluvremenu. Zvezda je imala 4:2 preko Uroša Kolundžića, Metaloplastika odgovorila do poluvremena i povela 6:8, a serijom 4:0 crveno-beli došli do 10:8. Briljirao je Branko Kankaraš, iskoristio je svaku dobijenu loptu, nepogrešiv (9 od 9). Arsić je zaustavio udarce Đurovića i Panića i sprečio Zvezdu da produži seriju i dođe do tri gola razlike. Metaloplastika je iskoristila pet od šest penala u prvom poluvremenu i većinu golova postizala sa krila preko Srdanovića, odnosno, iz kontranapada. Prednost na poluvremenu našem timu doneo je Majdub, 15:14.

Foto: RK Crvena zvezda

Crvena zvezda je imala vođstvo i kontrolu do 41.minuta gola Petra Panića iz prvog sedmerca na meču za 21:19. Tada je posle greške gostiju usledio kontranapad i greška u dodavanju, a kontranapad na drugoj strani je iskoristio Božidar Simić. I u narednom napadu je dodata lopta u ruke protivniku, Aziz je iskoristio jedan na jedan sa Gemaljevićem za izjednačenjem, a posle prečke Petra Panića još jednom je Tunižanin bio precizan. Seriju Metaloplastike nakon nove greške iskoristio je Milovanović za 21:23, Ratko Đurković je bio primoran na tajm-aut. Majdub je prekinuo seriju Metaloplastike, koja je do 51.minuta održavala razliku, a zatim je ponovo Zvezda uspela da se vrati u meč. Panić nije pogodio drugi put sa sedam metara, Kolundžić je ispravio Simićev promašaj u kontranapadu, a zatim su Kankaraš i Majdub u novoj kontri pogodili za 27:27, 55.minut i tajm-aut Vladana Matića. Aziz pogađa dva puta, Majdub ne koristi zicer, a nakon nove greške u dodavanju, direktno u ruke protivniku, sledi kontranapad i gol Milovanovića. Bujišić je postavio konačnih 28:30, a Zvezda imala priliku trideset sekundi do kraja preko Majduba da dođe do nade i prilike za remi, ali Majdub nije bio precizan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter