8
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Zeljko Obradovic and Balsa Koprivica (L) during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on October 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DVE OPCIJE ZA PARTIZAN NAKON POVREDE KOPRIVICE: Željko će morati da odluči koji je pravi korak!

Objavljeno: 05.11.22 u 09:21

Veliki peh za crno-bele.

Nakon što su već od starta sezone povređeni Aleksa Avramović i Alen Smailagić, dva bitna igrača u rotaciji Partizana, crno-bele je zadesio novi problem. U pitanju je povreda Balše Koprivice na meču sa Panatinaikosom, zbog čega stručni štab Željka Obradovića treba itekako da brine.

Ne treba zaboraviti da je duel sa grčim velikanom propustio i Džejms Naneli, dok je status Gregora Glasa i dalje upitan i deluje da se nije totalno oporavio od povrede. Partizan je sada ostao samo na jednom klasičnom centru u rotaciji – Matijasu Lesoru, koji zasigurno sam ne može da iznese teren i u Evroligi i u AdmiralBet ABA ligi. Samim tim, crno-belima se otvaraju dve opcije.

Balsa Koprivica (C) Ismael Bako (L) and Alessandro Pajola during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

1. ROTACIJA I NISKE PETORKE

Prva opcija naravno, jeste rotacija, što će svakako biti dodatan problem, zbog već skraćenog rostera. Željko Obradović bi mogao da odluči da u određenim momentima, spusti Zeka Ledeja na 5, što Amerikancu nije strano, dok Matijas Lesor odmara i tako nadomesti taj period igre.

U tom slučaju, sigurno je da bi Tristan Vukčević, provodio još više vremena na parketu, posebno u AdmiralBet ABA ligi i to na poziciji 4. Crno-beli bi igrali sa nižim petorkama, što bi se najviše odrazilo u regionalnom takmičenju, gde se francuski centar uglavnom više odmara.

Mathias Lessort reacts during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

2. POJAČANJE

Ono što se takođe otvara kao mogućnost, u slučaju dobre prilike na tržištu jeste pojačanje. Nije tajna da su crno-beli bili u određenoj potrazi za centrom, ali da ipak nisu našli opciju koja bi zadovoljila igračkim kvalitetima, ali i finansijama.

Ipak, sada je ta opcija, daleko hitnija, jer nije poznato ni kada će se Alen Smailagić, koji može da igra na poziciji 5, vratiti na teren. Po društvenim mrežama, spominjala su se određena imena, koja deluje da nisu realna, a uskoro ćemo zasigurno saznati, šta će Partizan odlučiti po ovom pitanju.

VESTI O PARTIZANU:

0
0

8 Komentara

    • Jesi cuo za pojam.ROTACIJA OD NPR 9 IGRACA. E POSTO NISI EVO. ZNACI TO CEGA ZVEZDA IMA 20 LICENCIRANIH U ROTACIJI PARTIZANU SAD FALE SMAILAGIC,AVRAMOVIC,EGZUM, NANELLY, KOPRIVICA,GLAS. ZNACI 6 OD 12 IGRACA SA NEBITNO KOJOM MINUTAZOM. A ZA TRENING JE MINIMUM 5 NA 5! AKO NE UMES DA RACUNAS TO JE 10 IGRACA. ZATO AJDE POLAKO U SKOLU U ZELEZNIK. POZDRAV

      0
      0
      Odgovori
  1. Jbg..raskorak pre bih rekao, ALi i dalje mi je drago sto smo odbiLi braduljicu i pet.rusheVA, koji su prodaLi veru za ‘veceru’ i koji su se sAVrsheno ukLopili u tim kk FENJERASI .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter