0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

RUKOMETAŠICE PORAŽENE: Švedska bolja na otvaranju EP!

Objavljeno: 04.11.22 u 22:37

Srbija je poražena od Švedske rezultatom 27:21 (14:9) na otvaranju Evropskog prvenstva.

Uprkos periodičnim pokušajima, Srbija nije uspela da nađe rešenje za raspoložene Šveđanke u prvoj utakmici kontinentalnog šampionata.

Dobar start rivalki i vođstvo od 7:3 u 13. minutu, Srbija je uspela da smanji i bude nadomak preokreta deset minuta kasnije kada pravi odličnu seriju i dolazi do gola zaostatka (8:7). Nadu za preokretom su ubrzo srušile Šveđanke i do isteka tridesetog minuta uspevaju da povedu sa 14:9. Iako je Kristina Graovac, koja je zamenila Jovanu Risović na golu krajem prvog poluvremena, beležila odbranu za odbranom, naše devojke u nastavku nisu pronalazile put do gola, pa se nervoza i nesigurnost ubrzo uvukla u redove Srbije. Do 40 minuta Švedska je imala dvocifrenu prednost i najavila krajnji ishod utakmice. Pored Graovac, u redovima Srbije se pogotovo u završnici meča istakla Stamenić kada je serijom golova ponovo doprinela smanjenju razlike na 4 pogotka (23:19), ali naša ekipa nije imala snege za potpuni preokret.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Za igrača utakmice proglašena je Kristina Graovac koja je zabeležila 16 odbrana, a najefikasnija igračica u redovima Srbije bila je Aleksandra Stamenić sa 6 postignutih pogodaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter