0
Evropske lige

Foto: MerkurXtip

MERKURXTIP FANTAZI: Saveti i najava 15. kola!

Objavljeno: 04.11.22 u 20:23

Još dva kola su ostala da se odigraju i kreće Svetsko Prvenstvo.

Ovaj vikend imamo 5 utakmica u subotu i 5 u nedelju, dosta čudan raspored. Prošlo kolo nije donelo neke značajnije promene, Arsenal je ubedljivo savladao Notingem i ostao prvi, Siti se provukao na suv kvalitet De Brujnea. Čelsi je ponižen od strane Brajtona, De Zerbi je nadmudrio Potera u svakom segmentu igre. Mančester ne baš sjajnom igrom dobio kući ‘’čekićare’’.

LIDS-BORNMUT

Posle pobede na Enfildu, možemo reći da je Lids ovde veliki favorit. Džesi Marš je prezadovoljan igrom svoje ekipe i ovaj put ga je sreća pogledala za razliku od prethodnih par kola. Udarne snage Lidsa biće njihov trenutno najbolji strelac Rodrigo, Bamford i Harison od kojeg možemo očekivati i po neku asistenciju.

Bornmut igra dobro, imali su veliku prednost protiv Totenhema od 2-0, ali nisu izdržali do kraja.

MANČESTER SITI-FULAM

Siti se izvukao protiv Lestera na čist kvalitet De Brujnea. Mislimo da je Fulam trenutno idealan protivnik za Mančester, igraju napadački i otvoreno što sasvim odgovara domaćinu. Nismo sigurni da Fulam može da igra na drugačiji način. Glavno pitanje je, naravno, da li će igrati Haland i nismo sigurni još sa tom informacijom, verujemo da će se znati tek pred utakmicu. De Brujne je siguran i najbolja je opcija za kapitena ovo kolo. Pep je dosta hvalio Griliša i verujemo da će on početi za vikend, stoga ne znamo koliko je Foden siguran. Kansela ne preskakati nipošto, nije loša opcija ni za kapitena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

EVERTON-LESTER

Lester je odigrao sjajnu utakmicu protiv Sitija, defanzivno su odlični i nisu ostavljali mnogo prostora za kreiranje šansi ‘’građanima’’. Dobro razmisliti o odbrani ‘’lisica’’ u narednom periodu. Everton je takođe zategao odbranu, Tarkovski i Koudi su odlični. A oporavio se i Paterson koji će verovatno zauzeti poziciju desnog beka za vikend. Verujemo da neće biti mnogo golova na ovom meču i od napadačkih opcija bismo razmišljali o Kalvert Luinu i Medisonu

ČELSI-ARSENAL

Veliki Londonski derbi otvara nedeljno popodne. Arsenal je u odličnoj formi i preko nedelje su dobili Cirih sa skoro drugim timom. Čelsi je takođe pobedio Dinamo iz Zagreba. Bukajo Saka je bolje i verovatno će igrati, što je najbitnija vest za Arsenal, ali i za Sautgejta. Rekli bismo da je on i najopasniji igrač ‘’tobdžija’’ trenutno. Sjajnu formu drži i jedan na jedan je neprikosnoven. Poter se još uvek pronalazi u Čelsiju, njegova igra sa ving-bekovima nije tako dobra kao što je bila u Brajtonu. Za vikend su baš zbog toga izgubili. Verujemo da će Maunt biti najopasniji po gol Arsenala, a biće zanimljivo videti i Obamejanga protiv bivšeg tima.

ASTON VILA-MANČESTER JUNAJTED

Aston Vila koju će sa klupe prvi put voditi Emeri ugostiće favorizovani Junajted. Ne znamo šta da očekujemo od Vile, ne verujemo da će se prvu utakmicu nešto drastično promeniti, niti je Emeri imao vremena da uradi tako nešto. Ali, da će Vila vremenom početi bolje da igra, pogotovo u napadu, hoće.

Mančester se provukao protiv Vest Hema, najzaslužniji za pobedu je De Hea, sjajnim intervencijama je sačuvao mrežu, ali moramo napomenuti da je odbrana Junajteda sada drugačija potpuno. Dalot je odličan i defanzivno i ofanzivno, Martinez je u strašnoj formi i najveći procenat vazdušnih duela je dobio u ligi, a znamo već da je jedan od najnižih igrača lige. Šou se ustalio na levom beku i pruža dobre partije, čak je i Megvajer odigrao korektno poslednju utakmicu. Bruna nema zbog žutih kartona, tako da će verovatno Elanga početi ponovo uz Ronalda i Rašforda od kojeg očekujemo gol. Eriksen i Kazemiro će diktirati tempo na sredini terena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

SAUTEMPTON-NJUKASL

Njukasl nas više ne iznenađuje dobrom igrom, pokazuju karakter, mentalitet i kvalitet. Dosta vezanih dobrih utakmica pokazuje da Edi Hau zna šta radi, uklopio je sjajno ekipu i sada ima na raspolaganju i oporavljenog Sent Maksima. Almiron je u životnoj formi i za tu cenu je odlična opcija.

Vilson zablistao, dva gola i dve asistencije. Naravno da I on želi da ide na SP, a ako ovako nastavi definitivno će i završiti tamo. Odbrana odlična, Tripije je kao Kanselo ‘’must have’’.

TOTENHEM-LIVERPUL

Velika utakmica i za jedne i za druge, ne samo što je jedan od derbija kola, nego što dolazi u dosta nezgodnom trenutku za obe ekipe. Totenhem je prošao grupu u kao prvoplasirani, preokrenuo protiv Bornmuta u prošlom kolu, jedino im ne ide na ruku što se Son povredio. Ali, generalno Totenhem ne igra dobro, provlače se uz dosta sreće i nismo sigurni do kada će tako moći. Kejn je alfa i omega Totenhema, pa je naravno prva opcija za Fantazi. 

Liverpul je u strašnim problemima, poraz od Lidsa kući je ponovo pokazao sve boljke Klopa ove sezone. Napad ne funkcioniše kako treba, ne stvaraju dovoljno šansi. Salah je neprepoznatljiv, nikako se ne isplati za ovu cenu. Firmino i Darvin su trenutno bolje opcije.

Uživajte ovog vikenda i ukoliko još uvek niste, priključite se MerkurXtip Fantasy ligi i takmičite se za vredne nagrade!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter