0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN PREŽIVEO OAKU I VATRENU ATMOSFERU: Obradović nadmudrio Radonjića za treći trijumf u sezoni! (FOTO)

Objavljeno: 03.11.22 u 22:36

Intezivna utakmica u OAKA areni

Košarkaši Partizana zabeležili su treći vezani trijumf u Evroligi, nakon što su u 6. kolu savladali Panatinaikos rezultatom 89:91. Srpski tim je sjajno započeo meč, imao je veliku prednost u prvoj četvrtini, ali su gosti u trećoj deonici uspeli da se vrate u meč. Ipak, crno-beli su uspeli da prelome duel u svoju korist i tako donesu radost svojim navijačima.

VESTI O PARTIZANU:

PRVO POLUVREME:

Ekipa Željka Obradovića fantastično je započela meč, a domaći su delovali potpuno odsečeno. Nizale su se sjajne akcije crno-belih, praćene dobrim šutem sa distance i raspoloženim Kevinom Panterom. Dosta promašaja crno-belih, pratili su Lesor i Ledej ofanzivnim skokovima, što je donelo mnogo toga crno-belima.

Samim tim, nakon prvih 10 minuta, bilo je 16:31 i to sve zahvaljujući neverovatnom pogotku Kalajcakisa sa više od pola terena.

Novi pogotak za tri poena Panatinikosa, ponovo na isteku napada, doneo je rezultat 22:35. Uspeli su domaći da spuste prednost i na jednocifrenu razliku, ali je tom prilikom Obradović reagovao tajmautom.

Iako je većim delom Partizan igrao dobru odbranu, u pojedinim momentima, možda i zbog velike prednosti došlo je do manjka koncentracije i lakih poena domaćih.

Posle trojke Papajanisa, konačan rezultat na poluvremenu postavlja Dante Egzum, koji je pogodio uz faul gore pomenutog centra.

DRUGO POLUVREME:

Panatinaikos se probudio u trećoj četvrtini, a tome je umnogome doprineo bivši igrač Crvene zvezde Nejt Volters. Takođe, Dvejn Bejkon je pokazao klasu, pa su zeleni prišli na -4 (57:61).

Crno-beli u drugo poluvreme nisu preneli igru iz prvog, a sigurno je na to uticao i umor vodećih igrača. Osetio se i nedostatak Džejmsa Nanelija, ali ne treba zaboraviti da ga uspešno odmenjuje Danilo Anđušić.

FOTO: STARSPORT

Poslednja četvrtina, počela je sjajnim prodorom i polaganjem Egzuma. Nakon dva minuta igre, prednost je ostala +4 za crno-bele.

Veliku buru izazvao je i nepostojeći faul koji je sviran matijasu Lesoru. On je zabeležio izvanrednu rampu, koju tako nije video Migel Anhel Perez.

Ipak, to na Partizan nije mnogo uticalo, pa je usledio i pogodak Kevina Pantera. Nakon izgubljene lopte domaćih, novi koš je upisao i Dante Egzum. Taj pogodak, uticao je na to da Radonjić zatraži tajm-aut, ali je nakon njega, trojku ubacio Kevin Panter, posle dobre akcije.

FOTO: STARSPORT

Nakon izgubljene lopte Egzuma, Bejkon je u kontri želeo da zakuca upravo preko njega, ali u tome nije uspeo, pa su sudije dosudile aut za domaće. Ipak, nakon gledanja snimka, odluka je promenjena, što je izazvalo i tehničku grešku gostiju.

Trojka Pantera u idućoj akciji, donela je bes na tribinama, jer su svi mislili da je Panter loptu izvukao iz auta. Na ponovljenom snimku, videlo se da je sve bilo regularno, ali je jedna reklama uletela na teren. Videli smo višeminutni prekid, nakon čega je odlučeno da se susret nastavi.

VESTI O PARTIZANU:

Prekid je više prijao Panatinaikosu, što su iskoristili da smanje prednost crno-belih. Potom je nakon dobre odbrane Partizana na nešto više od minut do kraja meča, usledio nestrpljiv napad srpskog tima i greška. Partizan je ipak, u završnici novom dobrom odbranom i sigurnom penal završnicom nad Bejkonom uspeo da dođe do važnog trijumfa.

Najefikasniji na meču bio je Kevin Panter sa 29 poena, dok je Lesor uz 15, zabeležio i 11 skokova. Dvocifreni su bili još Ledej sa 13 i Anđušić i Madar sa po 10 koševa. Na drugoj strani, istakli su se Volters i Bejkon sa po 17 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter