0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN OSIGURAO EVROPSKO PROLEĆE: Ekipa Slovackog pokazala zube u nastavku i iz Beograda nosi jedan bod! (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.22 u 22:53

Težak meč za crno-bele!

Fudbaleri Partizana remizirali su protiv ekipe Slovackog, 1:1, te tako obezbedili šesnaestinu finala Lige konferencije i evropsko proleće. Protivnika će saznati u ponedeljak na žrebu.

Na početku meča, dominirao je Partizan, ali bez neke preterane ideje.

Prvu iole ozbljniju priliku imali su gosti u 19. minutu. Ubačena je lopta sa strane, nekako prošla kroz šesnaesterac, na nju je natrčao Holcer, ali je Belić fenomenalno uklizao i možda sprečio vođstvo Slovackog.

Nakon toga se nastavio period u kojem se vodila velika borba na sredini terena.

Prvu ozbiljniju šansu crno-beli su imali u 26. minutu. Menig je prošao kroz kazneni prostor gostiju, dopremio loptu Dijabateu koji je šutirao preko gola.

FOTO: STARSPORT

Najveću priliku pre gola Partizan je stvorio preko Rikarda. Centrirao je u 36. minutu Dijabate, Rikardo nadskočio Hofmana, ali je lopta prošla par centimetara pored gola.

Partizan je do prednosti došao u 41. minutu sa bele tačke. Nakon kornera, Traore je šutirao glavom, a štoper Slovackog podigao visoko ruke, a sudija je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Kao i uvek, Natho je bio precizan.

Kao i u prvom, tako i u drugom poluvremenu, prva pretnja se desila pred golom Partizana. Šutirao je jedan igrač Slovackog, lopta je okrznula Filipovića i promenila smer, ali je refleksno reagovao Aleksandar Popović i spasio siguran gol češke ekipe.

Najveću priliku u drugom poluvremenu Partizan je imao u 66. minutu. Centrirao je Natho iz kornera, a Igor Vujačić odlično skoči i šutirao, međutim lopta je završila tik pored gola.

I onda šok za sve na stadionu. Popović je nesigurno boksovao utakmicu, lopta došla do Tomiča koji je šutirao, a istu je u gol skrenuo Mihalik iza leđa golmana crno-belih.

Do potpunog preokreta gosti su mogli u 84. minutu. Ponovo je Tomič bio „glavni akter“. Nakon centaršuta, ostao je potpuno sam na nekih 7-8 metara, poklonio se lepo, šutirao glavom, ali na sreću Partizana lopta je otišla preko gola.

Šansu da vrate prednost crno-beli su imali tri minuta kasnije, ali je Rikardov šut sjajno zaustavio Nguen.

Meču je prisustvovalo 17,256 dece!


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter