0
Evrokupovi

FOTO: Screenshot/YouTube

NISU DOŠLI BAŠ TURISTIČKI: Iz Slovackog poručuju – „Postoji više faktora koji nas motivišu pred utakmicu protiv Partizana!“

Objavljeno: 02.11.22 u 22:26

Ipak, nakon ovog meča će završiti evropsku priču.

Ekipa Slovackog vrlo se dobro pokazala ove sezone u veoma teškoj grupi Lige konferencija, ali nakon poraza od Kelna u petom kolu, postalo je jasno da više nemaju šanse za prolaz u nokaut fazu ovog takmičenja.

Međutim, na duel sa Partizanom u Beograd ne dolaze baš onako turistički. Trener Slovackog, Martin Švedik, govorio je o motivaciji i ambicijama njegovog tima u Humskoj.

Postoji više faktora koji nas motivišu da odlučno uđemo u utakmicu protiv Partizana, to su finansijski razlozi, prestiž i sama činjenica da igramo meč u evropskom takmičenju. Učešće u Ligi konferencije nam je donelo mnogo iskustva i to nam daje satisfakciju da igramo odlučno i namučimo Partizan. – kaže šef struke Slovackog

Dva najiskusnija fudbalera češkog kluba nisu doputovala u Beograd, a to su Mihael Kadlec i Milan Petržela.

Odlučili smo da ostanu u Češkoj kako bi se odmorili i što bolje spremili za prvenstvene utakmice. – istakao je Švedik.

Znaju da će se utakmica igrati pred punim stadionom, ali će na njemu biti isključivo deca.

Nadam se da ćemo imati dobar fudbalski ambijent i radujem se utakmici pred najmlađom publikom. U sve lepote fudbala spadaju i navijači i srećan sam što nećemo igrati pred praznim tribinama. – rekao je trener češkog kluba.

Za kraj osvrnuo se na avanturu njegovog tima u Ligi konferencije

Zadovoljni samo kako je prošla naša epizoda u Ligi konferencije. Fudbalerima je mnogo značilo igranje na ovom nivou da osete evropski ambijent. Srećan sam što smo igrali Ligu konferencije i ostalo nam je da uživamo na još jednoj utakmici u Evropi ove sezone protiv Partizana. Za mene lično je ovo veliko iskustvo i verujem da će mi značiti u nastavku karijeri. – zaključio je Švedik.

Meč Partizan-Slovacko na programu je sutra od 21 čas.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter