0
ATP

Novak Djokovic, Stefanos, TsitsipasAstana Open, Kazakstan 9.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ĐOKOVIĆ POLAKO HVATA ZALET: Izuzetno zanimljivo, dosta pozitivnih stvari za mene!

Objavljeno: 02.11.22 u 09:14

„Srećan sam kako sam igrao i iskoristio šanse koje sam imao uprkos nekoliko propuštenih šansi za brejk. Ovo je bio zanimljiv meč protiv igrača koji raspolaže jakim servisima i povrh toga dosta rizikuje na svoj drugi servis, makar to i ne izgledalo tako s obzirom na činjenicu da je načinio mali broj duplih grešaka. Ipak, tokom taj-brejka prvog seta i u odlučujućem gemu drugog upravo mi je duplom greškom dao željenu priliku da okončam meč u svoju korist. Njegovu igru odlikuje statistika ‘niskih procenata’, ali veoma cenim to što često izlazi na mrežu, što smatram dobrim za tenis. Zadovoljan sam svojom igrom. Ograničenim brojem grešaka, dobrim servisom, čuvanjem svojih servis gemova; sve u svemu, veoma pozitivno za mene“, rekao je Novak u razgovoru sa novinarima.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Karlos Alkaraz u očima Novaka Đokovića!?

„I pre sam rekao da je Alkaraz u potpunosti zaslužio da bude broj 1 posle sjajne sezone i odličnih rezultat koji su najbolje merilo vašeg ranga. Osvojio je Grend Slem, Masterse i iako ima samo 19 godina, veoma je zreo i energetičan, čemu sigurno značajno doprinosi njegov trener Huan Karlos Ferero, takođe nekadašnji broj 1. On zna kako da igrački, fizički i mentalno pomogne u tome kako da ostvari najveće ciljeve poput toga. E, sada, potpuno drugačije iskustvo je juriti i braniti mesto broj jedan gde je pritisak potpuno drugačiji, kada vas svi jure da vas skinu sa trona. Potreban je i novi nivo spremnosti i zrelosti da se to mesto odbrani. Videćemo kako će se izboriti sa tim, ali je sada zasluženo na vrhu“, kaže Đoković.

Njemu je drugačije pao vrh.

„Moji dečački snovi da postanem broj jedan, osvojim Vimbldon i pobedim Nadala su se ostvarili u dva dana, godine 2011. Sve je bilo kao na filmu, potpuno posebno, uz veliku proslavu u Srbiji sa hiljadama ljudi na trgovima. Nezaboravno“, poručio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter