0
Košarka

FOTO: SPORT ZAPADA / Nikola Milinković

U PETAK DERBI ADMIRALBET KLS LIGE: Duel dve neporažene ekipe, Valjevci dočekuju Dinamik!

Objavljeno: 01.11.22 u 22:32

Očekuje nas odlična predstava.

AdmiralBet Košarkaška liga Srbije, uveliko je počela, kao i ostala domaća prvenstva, a već je odigrano 6 kola. Već ove nedelje, očekuje nas i veliki derbi jedine dve neporažene ekipe, gde će Metalac iz Valjeva dočekati beogradski Dinamik Balkan Bet.

Susret se igra u Valjevu u petak od 19 časova, dok će direktan prenos biti obezbeđen i na Areni sport.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Poskoci“ – kako glasi nadimak valjevskog tima, upisali su nekoliko izuzetno važnih trijumfa. Na startu sezone, bili su bolji od Zdravlja, dok su u drugom kolu savladali Čačak 94. Potom je usledila rutinska pobeda protiv Kolubare, kao i trijumf na gostovanju u Pančevu, ekipi Tamiša.

U poslednja dva kola, Metalac je sa druge strane imao izuzetno kvalitetne protivnike. U Valjevu je pala Vojvodina u jednoj NBA utakmici sa 100:94, dok je proteklog vikenda, odneta pobeda i iz Užica nakon produžetka. Ekipu sa klupe predvodi nekadašnji plejmejker Partizana Branislav Ratkovica, koji je nametnuo sistem igre koji potpuno odgovara njegovoj ekipi.

Valjevce predvode Džorden Dafi sa skoro 17 poena u proseku, potom Uroš Luković, za koga protivnički centri nemaju rešenja, a zatim i Ibrahim Durmo, Altin Islamović i Čarls Mening, koji imaju dvocifren prosek poena u dosadašnjem delu sezone. Posebnu notu ovom timu, daje i fantastična publika i domaći teren koji im može doneti mnogo toga, kao i do sada.

Sa druge strane, ekipa Dinamika je takođe pokazala zavidan kvalitet, dok uz to, tim predvode mlade snage. na otvaranju sezone u Mega Fektoriju, bili su bolji od OKK Beograda, dok su zatim slavili i protiv Mladosti iz Zemuna.

Izabranici Saše Nikitovića, potom su odneli ceo plen i sa neugodnog gostovanja u Vršcu, dok je usledila i pobeda od +34 razlike nad Novim Pazarom. U poslednja dva kola, Dorćolci su napravili i veliki podvig, pobedama nad ekipama iz ABA 2 ligeZlatiborom i Slogom iz Kraljeva, pa u Valjevo sigurno dolaze dodatno motivisani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Dynamic Balkan Bet (@kkdynamicbg)

Odlučili su se u Dinamiku za jasan sistem, a sve to, deluje da je došlo na naplatu ove godine. Ovaj tim poenterski predvodi mladi reprezentativac Srbije Vojin Medarević sa 15.5 koševa, dok ga u stopu prati Nikola Kostić, nešto iskusniji košarkaš sa 14.7 poena.

Pored njih, tu su Dušan Radosavljević, Ilija Milijašević i Mihailo Bošković, od kojih su svi mlađi od 22 godine. Bitan šraf u igri Dinamika čini i Nemanja Jaramaz, brat srpskog reprezentativca Ognjena, koji je pojačao tim nakon starta sezone.

Sve u svemu, kada se sve stavi na papir, gotovo je nemoguće prognozirati pobednika ovog duela u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije, pa nam zato ostaje da sačekamo utakmicu i uživamo u košarci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter