0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

DAME SPREMNE ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Bregar veruje u svoje izabranice! (VIDEO)

Objavljeno: 01.11.22 u 18:10

Prestižno takmičenje počinje već u petak!

​​​​​​U SC FSS u Staroj Pazovi održana je konferencija ženske rukometne reprezentacije Srbije pred put na Evropsko prvenstvo koje se od 4. do 20. novembra 2022. godine održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Uoči puta na EHF EURO 2022 utiske sa pripremnog perioda i očekivanja od predstojećeg takmičenja izneo je selektor Uroš Bregar.

Selektor Uroš Bregar se prvo osvrnuo na probleme sa samom selekcijom igračica koje je imao na raspolaganju za predstojeće takmičenje:

– Kada smo pravili spisak od 35 igrača imali smo problema jer je preduslov za odlazak na Evropsko prvenstvo tri vakcine, a zatim i negativni PCR test. Kada smo putovali na Mediteranske igre, bilo je dosta igračica koje su bile u ovom sistemu prvi put i zabeležile prve nastupe za reprezentaciju Srbije, zatim neke mlađe igračice kojima smo dali lidersku ulogu, poput Jovović, Vukajlović, Đurašinović. Dogodilo se da nismo mogli da računamo na sve njih sada. Ne možemo ni na koga da utičemo po pitanju vakcinacije i morao sam da napravim spisak od igračica koje imaju tri vakcine. Iz tog razloga na ovim pripremama nisu bile ni Dunja Radević ni Dunja Tabak, zatim Aleksandra Vukajlović i Marija Agbaba i zbog toga mi je veoma žao. Sa druge strane i Tamara Radojević ima povredu kolena i nažalost nije sa nama, ona je bitan šraf u ovom timu. Ove pripreme su bile specifične, imali smo malo bekova na raspolaganju. Ali na kraju krajeva nije bitno koliko nas je, ja verujem u ove devojke i smatram da možemo da imamo dobar nastup na ovom Evropskom prvenstvu –  započeo je selektor Bregar i istakao razloge još nekih izostanaka sa spiska:

– Moram da dodam da Jelena Agbaba nije sa nama jer su se dogodile neke lepe stvari u njenom životu, očekuje prinovu i poželeo bih joj mnogo sreće. Bilo bi lepo da se vrati jer je ona takođe naša budućnost. Katarina Stošić je morala ranije da završi pripreme i ne ide na Evropsko prvenstvo zbog povrede kolena. Želeli smo i radili smo sve na tome da ode sa nama na takmičenje, ali je bol u kolenu bio prevelik i vratila se u Fehervar. Napomenuo bih još da nema ni Jovane Jovović zbog operacije slepog creva. Ona nam je baš bitan igrač i odigrala je fenomenalno Mediteranske igre. Zapravo je veliki spisak igračica kojih nema.

O sistemu rada i protivnicima u preliminarnoj fazi Evropskog prvenstva selektor Bregar je rekao:

– Selektor reprezentacije sam već godinu i po dana i svi igrači sa kojima sam radio znaju koja je moja filozofija u napadu i odbrani. Novima je potrebno malo vremena da uđu u sistem, ali u bliskoj budućnosti ne vidim problema sa tim. Što se protivnika tiče koji nas čekaju na Evropskom prvenstvu, sve moje kolege se slažu sa konstatacijom da je naša grupa najteža i ja se slažem sa njima. Danska i Švedska su uvek u vrhu evropskog i svetskog rukometa, sa nama je i domaćin takmičenja, Slovenija. Sa Slovenijom smo igrali na prethodnom Svetskom prvenstvu i imali smo Švedsku u kvalifikacijama za ovo Evropsko, što se Danske tiče Srbija ima neke pozitivne rezultate u međusobnim okršajima. Nikoga se ne plašimo. Istina je da sve balkanske ekipe imaju malo više problema sa skandinavskim, pa taktički sa njima moramo odigrati malo drugačije.

Srbija otvara takmičenje utakmicom sa Švedskom u petak, 4. oktobra od 20:30 časova:

– Švedska je nedavno odigrala dve utakmice protiv Češke. Prvu je dobila ubedljivo sa šesnaest golova razlike, a u drugoj je bilo nerešeno. Njihov bekovski sastav igra dugo vremena zajedno i ključ našeg uspeha je da se ta bekovska linija zaustavi i bitan je naš napad, da ne dozvolimo neke lake golove iz tranzicije, da postižemo golove i dobro formiramo našu odbranu. Oni nemaju klasičnog šutera spolja, a imaju dobar protok lopte i individualnu brzinu baš na visokom nivou –  zaključio je Bregar.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter