0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

BEZ SREĆE ZA ZVEZDINE KLINCE: Penal serija otišla na stranu AZ Alkmara – Mijatović tragičar!

Objavljeno: 01.11.22 u 20:25

Sve u svemu dobra predstava crveno-belih.

Izabranici Zorana Rendulića su ušli u meč veoma koncentrisano, nastojeći da preciznim dodavanjima stvore opasniju priliku po gol gostiju. Prva šansa za crveno-bele viđena je u osmom minutu, nakon dobrog napada. Mijatović se sjajno zagradio na ivici kaznenog prostora i ostavio loptu na dvadesetak metara, a Stanković je primio, namestio se i levom „opalio“ u dalji ugao, međutim šutirao je preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

Zapretili su crveno-beli juniori ponovo u 19. minutu, nakon prekida. Mijatović je oboren na dvadesetak metara od gola, a glavni arbitar je dosudio slobodan udarac. Miladinović je sjajno ubacio loptu na peterac, a najviši je bio Leković, međutim, kapiten Crvene zvezde je šutirao preko gola. Zapretili su i gosti u 25. minutu, kada je de Jong šutirao posle gužve u šesnaestercu, ali je Jovan Miladinović fenomenalnom intervencijom sprečio promenu rezultata.

Nakon sjajne reakcije i oduzete lopte na protivničkoj polovini u 38. minutu, Miladinović je nepropisno zaustavljen pred kaznenim prostorom, a glavni arbitar je dosudio slobodan udarac. Namestio se Mijatović i snažno šutirao, međutim, živi zid je sprečio da lopta dođe do gola. Pretio je i Vidojević u 41. minutu, ali je sa distance pucao preko gola. Mogli su crveno-beli da dođu do prednostu u samom finišu prvog poluvremena. Stojsavljević je odlično probio po levom boku i uposlio Stankovića, koji se namestio i iskosa sa leve strane gađao u dalji ugao, ali je golman gostiju uspeo da interveniše.

FOTO: FK Crvena zvezda

Drugo poluvreme je počelo nešto mirnije na obe strane, a prvi do prilike su došli crveno-beli u 56. minutu. Miladinović je sjajno centrirao u kazneni prostor iz slobodnog udarca, a Mijatović je iz dosta nezgodne pozicije gađao glavom, međutim lopta je završila pored gola. Upravo Zvezdina „devetka“ je sjajno poslala pas u prostor za Stojsavljevića koji je utrčavao, ali je Oduro uspeo da iterveniše ispred krilnog napadača našeg tima.

Menjao je u nastavku Zoran Rendulić, pa su se tako na terenu našli Brajić i Radujko. Igralo se nešto mirnije sve do 77. minuta, kada su gosti došli do prednosti nakon što se Poku upisao u listu strelaca. Mogli su gosti da dupliraju prednost u 80. minutu, ali je Jovan Miladinović sjajno pogodio stranu i odbranio jednaesterac Merdinku, te se rezultat nije promenio. Iskoristili su crveno-beli tu situaciju i u 87. minutu potpuno zasluženo došli do izjednačenja. Nakon gužve na ivici kaznenog prostora, Stefan Leković se fenomenalno snašao i u stilu najboljih svetskih napadača „opalio“ u dalji ugao, a lopta je od stative završila iza leđa nemoćnog golmana gostiju. Mogao je Leković da donese potpuni preokret našem timu u daoknadi vremena, kada je nakon kornera dobro skočio i gađao glavom, ali je lopta završila preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

Usledila je penal serija, s obzirom da je i u prvom meču bio nerešen rezultat. Pogađali su Ivić, Stanković i Radujko za Crvenu zvezdu, a Kersens, de Jong, Bejkers i Merdink za AZ Alkmar. Promašili su Vidojević i Mijatović za Crvenu zvezdu, a Goes za AZ Alkmar.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter