0
Fudbal

FOTO: Nacional @Nacional/ Twitter screenshot

SUAREZ JE MAGNET ZA USPEH: Urugvajac sa dva pogotka doneo titulu voljenom klubu! (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.22 u 09:15

Luis u ‘poznim’ igračkim godinama dominira u dresu slavnog Nasionala!

Nasional je osvojio 49. titulu šampiona Urugvaja, jer je u finalu plej-ofa tamošnjeg prvenstva nakon produžetaka savladao Liverpul iz Montevidea sa 4:1. Slavni Nasional je drugi najtrofejniji klub u Urugvaju, odmah iza Penjarola, koji je u svojoj bogatoj istoriji osvojio čak 51 titulu.

S obzirom da je reč o finalnoj utakmici, ne čudi što je počela vrlo čvrsto, tvrdo i sa mnoštvom oštrih duela. Prvo poluvreme završeno je bez pogodaka, ali nastavak je bio daleko uzbudljiviji.

Samo pet minuta nakon povratka sa najduže pauze Nasional je poveo pogotkom Luisa Suareza. Čuveni Urugvajac je zatresao mrežu Liverpula i izazvao pravu erupciju radosti među pristalicama njegovog kluba.

Liverpul je došao do izjednačenja u 69. minutu, kada se u strelce upisao Tijago Vesino. Bio je to ujedno i poslednji trzaj ekipe iz Montevidea, jer je nešto kasnije isključenje zaradio Federiko Pereira.

Ušlo se u produžetke koji su u potpunosti pripali Nasionalu. Najpre je u 97. minutu klasu još jednom pokazao neverovatni Suarez, kada je postigao drugi gol na meču. Do kraja susreta u dva navrata je mrežu Liverpula zatresai Emanuel Giljoti.

Pre ove titule, Suarez je pehare podizao sa Ajaksom, Barselonom i Atletiko Madridom. Još uvek nije poznato da li će i naredne sezone nastupati u dresu voljenog, matičnog kluba, ali jedno je sigurno – ostvario je ono zbog čega se vratio u Urugvaj.

https://youtu.be/gS5K0C3pZb4

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter