0
Fudbal

FIFA World Cup Trophy Tour at Belexpo Centar on September 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SADA I ZVANIČNO: Ukrajinci traže da se jedna reprezentacija izbaci sa Mundijala!

Objavljeno: 31.10.22 u 16:34

Pa moraju li baš svugde da se umešaju!?

Veliko uzbuđenje vlada u svetu s obzirom da se bliži početak Svetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati u Kataru.

Ipak, osim fudbalskih tema, priča se i o nekim drugim stvarima. Naime, Fudbalski savez Ukrajine zatražio je od FIFA da se reprezentaciji Irana zabrani učešće na Svetskom prvenstvu.

Razlog za ovakav zahtev Ukrajinaca jesu optužbe na račun iranske vlade da svojim delovanjem podržava Rusiju u ratu sa njihovom državom.

Uzimajući u obzir informacije u medijima u vezi sa sistematskim ispoljavanjem kršenja ljudskih prava u Iranu, koje krše norme FIFA, uključenost Irana u vojnu agresiju u Ukrajini, kao i rezoluciju Saveta bezbednosti 2231 u vezi sa uvođenjem sankcija Iranu, upućujemo zahtev FIFA da razmotri isključenje iranske reprezentacije sa Mundijala! – stoji u saopštenju FS Ukrajine.

Videćemo kakva će biti odluka svetske kuće fudbala, a do tada podsećamo da se Iran nalazi u grupi B zajedno sa Engleskom, SAD i Velsom.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter