0
Domaći fudbal

Ricardo Gomes UEFA Europa Conference League, group D football match between Partizan and Koln 13.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NEMA MU RAVNOG: Rikardo Gomeš najbolji igrač kola Superlige Srbije!

Objavljeno: 31.10.22 u 16:45

Fudbaler Partizana će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Počeo je nekako sporo, nedovoljno koncentrisano, možda mu nije prijao ni sistem igre koji je u početku postavio Ilija Stolica. Prosto, najbolji strelac Mozzart Bet Super lige Srbije za prošlu sezonu, Rikardo Gomeš, nije ličio na sebe. Kao ni, uostalom, ceo Partizan.

Ali, dolazak Gordana Petrića na klupu je sve promenio, i probudio Rikarda. Ubacio je u petu brzinu i krenuo iz kola u kolo da pretiče konkurenciju na listi strelaca, a samim tim i da gura Parni valjak uzbrdo na tabeli prvenstva.

from left Bibras Natkho Natcho Hamidou Traore Patrick Andrade Fousseni Diabate Ricardo Gomes Slobodan Urosevic ilustracija illustration tim ekipa
Partizan v Nica during the UEFA Conference League 2022/2023 match on stadium FC (JNA) on September 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Marko Djokovic/Starsport.rs ©)

Na današnji dan crno-beli su drugi na tabeli, ali je zato Rikardo – prvi. Sa golom u mreći Radničkog iz Niša u nedelju (4:0), špic sa Zelenortskih ostrva je došao do zbira od 11 pogodaka u Mozzart Bet Super ligi Srbije i sada sedi sam na tronu liste strelaca. Rikardo sada zvanično ima gol više od Štulića i Bojovića, a ima „plus dva“ u odnosu na Badamosija i klupskog druga Natha.

Naštelovao je Rikardo nišanske sprave, jedini je u ovom kolu dobio „osmicu“ u izveštaju novinara Mozzart Sport-a i samim tim, logično, dobitnik je nagrade za Igrača kola. Nije mu prvi put, laureat je bio i u desetoj rundi, kada je postigao het-trik protiv Kolubare.

Kings Kangwa (L) and Ricardo Gomes
Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Uz to, bio je Gomeš i najbolji igrač meseca septembra u prvenstvu Srbije, tako da i ove sezone na delu pokazuje da je jedan od najboljih igrača Partizana i jedan od najproduktivnijih stranaca koji su igrali u našem fudbalu.

Kada se sve sabere, sa osam golova na međunarodnoj sceni, Rikardo je već došao do cifre od 19 hitaca u metu, a jesen još nije gotova…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter