0
Evropske lige

Foto: Twitter/@OfficialASRoma

FORMA JE PROLAZNA, KLASA JE VEČNA: Nemanja Matić doneo pobedu Murinju! (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.22 u 21:30

Roma je u okviru 12. kola Serije A gostovala u Veroni i slavila protiv istoimenog kluba rezultatom 3:1, a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je Srbin.

Loše je krenulo po Vučicu, jer je u 27. minutu domaćin stigao do prednosti, a precizan je bio Pavel Davidovič, na asistenciju Faraonija. Brzo se popravila situacija za goste, jer je upravo strelac prvog gola na meču u 36. minutu zaradio direktan crveni karton nakon reakcije VAR sobe. Glavni arbitar, Huan Luka Sači je produžio prvo poluvreme sa 3 minuta, a u drugom je Roma uspela da poravna rezultat preko Zaniola, a sa rezultatom 1:1 se i otišlo na pauzu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ključni detalj utakmice desio se u 66. minutu kada je na teren istrčao Nemanja Matić, koji je zamenio Manćinija, ali i mladi Kristijan Volpato, koji je zamenio strelca izjednačujućeg pogotka. Tek od tog trenutka Roma je preuzela inicijativu i krenula po drugi pogodak i važna tri boda. Bivši reprezentativac Srbije je nakon udarca iz ugla, desetak minuta pred kraj meča, bio najviši u skoku, pogodio prečku Verone i nagovestio šta će se desiti u samom finišu meča.

Igrao se 88. minut kada je Nemanja Matić uputio idealnu povratnu loptu na ivicu šesnaesterca, gde se nalazio mladi Volpato, koji je ne toliko snažnim, ali hirurški precinim šutem matirao Montipa. Tačku na ovaj meč stavio je El Šaravi u drugom minutu nadoknade, na asistenciju Kristijana Volpato, koji je uz Matića doneo velika tri boda Vučuci, koja je preskočila svog najvećeg rivala na tabeli.

Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter