0
Domaći fudbal

Vozdovac v Cukaricki during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match at stadium FC Vozovac on September 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČUKINI AFRIKANCI DOBILI POZIVE ZA SVOJE REPREZENTACIJE: Ozbiljno se radi na Banovom brdu!

Objavljeno: 31.10.22 u 12:54

Potvrda da se sjajne igre isplate!

Iz fudbalske federacije Gane na Banovo brdo je stigao poziv za igrača Čukaričkog Samuela Ovusua, koji se našao na prvom spisku ove afričke selekcije za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. Iz fudbalske federacije Gane su napomenuli i da će konačan spisak igrača za Mondijal koje se održava od 20. novembra do 18. decembra ove godine, biti objavljen 7. novembra.

Ovusu se na kraju ovog prelaznog roka vratio u Čukarički, posle nastupa za Al Fejhu i Al Ahli u Saudijskoj Arabiji. Reprezentativac Gane je ove sezone za belo-crne odigrao 17 mečeva, postigao je jedan gol. U “dva mandata” Ovusu je za tim sa Banovog brda odigrao ukupno 88 utakmica.

Petar Micin (L) and Samuel Owusu
Cukaricki v Napredak Krusevac, Mozzart Super Liga 2022/2023 on July 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Tokom prvog boravka u Čukaričkom brzonogi ofanzivni vezista je i postao reprezentativac Gane, tada je nastupao za ovu selekciju na Kupu Afričkih nacija. Za Ganu je Ovusu odigrao ukupno 17 utakmica, jednom je bio strelac. Učestvovao je i u kvalifikacijama za SP u Kataru, nastupao je u tri meča.

Muhammed Badamosi celebrates after scoring a goal
Fudbal-UEFA Conference League Second Round Second leg Season 2022/2023-Cukaricki v Racing Union
Beograd, 28.07.2022.
foto: Starsport.rs ©

Fudbalska federacija Gambije uputila je poziv Muhamedu Badamosiju za prijateljske utakmice koje će ova selekcija odigrati u narednom reprezentativnom terminu. Sjajnim partijama u dresu Čukaričkog ovaj 23-godišnjak ponovo je dobio poziv selektora svoje zemlje, za duele koje će Gambija igrati protiv DR Konga 17. novembra i Liberije dva dana kasnije.

Badamosi je u letnjem prelaznom roku došao u Čukarički na pozajmicu iz belgijskog Kortrajka sa pravom otkupa. Odmah je postao nezamenjiv u startnoj postavi belo-crnih, u 20 mečeva postigao je devet golova. U jednom trenutku bio je na čelu liste strelaca Super lige Srbije, a njegov fantastični učinak ogledao se ne samo u golovima, već i asistencijama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter