0
Evrokupovi

Foto: FK Crvena zvezda

31. OKTOBAR 1996: Dan kada se velika Barselona provukla na Marakani! (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.22 u 23:52

Na današnji dan 1996. godine Zvezda je dočekala Barselonu, a Perica Ognjenović se nametnuo Real Madridu, za kojeg je kasnije i potpisao.

Posle spektakularne eliminacije Kajzerslauterna u prvoj rundi, na današnji dan 1996. godine, Beograd i Crvena Zvezda su dočekali slavnu Barselonu u Kupu pobednika kupova. Španska ekipa predvođena svetkim zvezdama poput Ronalda, Gvardiole, Enrikea verovala je da može da ponovi rezultat iz prve utakmice, kada su slavili na domaćem terenu. Ipak, puna Marakana i ekipa Vladimira Petrovića Pižona se nisu slagali sa tim. Fantastična koreografija preko čitavog stadiona pred početak utakmice je jedna od najlepših ikada viđenih i prepričava se I danas.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Crveno-beli su od samog početka krenuli odlučno sa željom da nadoknade zaostatak iz prvog meča, ali se rezultat u prvom poluvremenu nije menjao. Drugo poluvreme je tek počelo, kada je Zoran Jovičić iskoristio sjajan centaršut sa desne strane za potpuni delirijum na tribinama. Ipak, Barselona je već u narednom minute uspela da dođe do izjednačenja preko Đovanija. Nisu Zvezdini igrači posustali ni tada, napadi su se ređali do samog kraja, ali nedostajalo je sreće, rezultat se više nije menjao, a španski velikan se “provukao” na Marakani.

Perica Ognjenović je tada pružio jednu od najboljih partija u crveno-belom dresu i zadavao mnogo problema Nadalu, stricu sada proslavljenog tenisera, a upravo na tom meču je zapao za oko Kraljevskom klubu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter