0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA RUTINSKI DO NOVOG TRIJUMFA: Milojević u nastavku odmorio lidere! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.10.22 u 18:49

Crveno-beli se na Marakanu vraćaju sa celim plenom!

U okviru 17. kola Mozzart bet Superlige Srbije, fudbaleri Kolubare ugostili su Crvenu zvezdu. Utakmica na stadionu u Lazarevcu počela je u terminu od 17 časova, a glavni arbitar meča bio je Aleksandar Živković. Aktuelni šampion naše zemlje slavio je na rutinski način, sa sigurnih 0:2, golovima Aleksandra Pešića i Kalife Kulibalija.

FOTO: STARSPORT

Kao po običaju, pogotovo kada je u pitanju domaći šampionat, crveno-beli su preuzeli incijativu od prvog sudijskog zvižduka pištaljkom. Beogradski tim je kontrolisao posed lopte i kroz pas igru pokušavao da što ranije ugrozi gol zeleno-crnih.

Zvezda je prvi put ozbiljno zapretila već u 5. minutu susreta. Mohamed El Fardu Ben se dobro zagradio i ‘ostavio’ povratnu Srđanu Mijailoviću, koji je vrlo elegantno i precizno šutirao sa oko 20 metara udaljenosti. Golman Kolubare, Stanivuković, morao je ozbiljno da se pomuči kako bi zauastavio loptu koja je išla direktno pod rašlje.

Samo minut kasnije Aleksandar Pešić je umirio loptu unutar šesnaesterca, okrenuo se licem ka golu i uputio udarac. Malo je nedostajalo iskusnom ofanzivcu da pogofi okvir gola.

Kako je vreme odmicalo tako je i Zvezda postepeno pojačavala ritam. Domaći sastav se u potpunosti fokusirao na defanzivne zadatke. Ekipa Veroljuba Dukanca, doskorašenjeg asistenta Dejana Đurđevića, a sada šefa struke, nije pokazala dovoljno kvaliteta da bi ugrozila mrežu Milana Borjana.

Igrao se 19. minut meča kada je El Fardu Ben sa ivice kaznenog prostora snažno šutirao, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

Prvu pravu priliku Kolubara je imala u 27. minutu. Sadiković je proigrao Kadrića, ali Borjan je zaustavio njegov pokušaj, pa je lopta završila u korneru.

Mirko Ivanić je propustio kolosalnu priliku u 30. minutu susreta. Lucidan pas, i to ne prvi na meču, poslao je mladi Jovan Mijatović, a iskusni vezista našao se sam ispred čuvara mreže. Ivanić je desnom nogom šutirao tik pored stative.

Verovatno i najbolji akter na terenu, kada su u pitanju oba tima, bio je Srđan Mijailović. Snažni vezista, poznat po dominantnim fizičkim karakteristikama, dobio je gotovo svaki duel sa protivnicima na sredini terena.

Mladi Mijatović je u 36. minutu napravio solo prodor na desnom boku, pa zatim sa distance šutirao, ali njegov udarac levom nogom nije bio dovoljno precizan.

Velika gužva u petercu Kolubare viđena je u finišu prvog dela igre. Prava pometnja završena je lošim i nepreciznim udarcem Erakovića.

Ponovo je Mijatović pokazao zavidno fudbalsko znanje, na maestralan način je uposlio Pešića, a popularni Šilja je na rutinski način zatresao mrežu Kolubare.

Situacija se nije menjala ni u nastavku meča. Milojević je posle najduže pauzeo izvršio trostruku izmenu. Na teren su istrčali Kalifa Kulibali, Irakli Azarovi i Stefan Leković, dok su meč ranije završili Aleksandar Pešić, Strahinja Eraković i Milan Rodić. 

Već u 48. minutu susreta Zvezda je duplirala prednost. El Fardu Ben je poslao oštru loptu u petarac, a Kalifa Kulibali, koji je posle najduže pauze ušao u igru, postigao je prvenac u crveno-belom dresu. Snažni napadač je imao lakši zadatak nakon Benove asistencije.

Nastavila je Zvezda da preti! Srđan Mijailović je samo nekoliko minuta kasnije šutirao iskosa, iz srca kaznenog prostora, ali lopta je otišla pravo u golmana Stanivukovića. Nešto kasnije zapretio je i Kings Kangva, kada je šutirao iz slobodnog udarca.

Šansu da zaigra dobio je i Ibrahim Mustafa, koji je zamenio jednog od lidera tima, Mirka Ivanića.

Jedina razlika u odnosu na prvi deo igre bila je primetna kog domaćeg sastava. Kada su primili drugi pogodak, fudbaleri Kolubare pokušavali su povremeno, kada rival dozvoli, da dođu do Zvezdinog gola. Pretili su u nekoliko navrata, a najbolju priliku propustio je Ante Vukušić u 78. minutu, kada je njegov udarac glavom ispred Milana Borjana izblokirao Kalifa Kulibali.

FOTO: STARSPORT

Ante Vukušić koji je najpre ušao u 62. minutu umesto Sadikovića, postao je prvi igrač na večerašnjem meču koji je zaslužio žuti karton. Prva javna opomena dodeljena je iskusnom Hrvatu u 75. minutu susreta.

Šansu za prve minute u Zvezdinom dresu dobio je Vuk Bogdanović, koji je u 83. minutu zamenio Marka Gobeljića.

Fantastičnu priliku za gol propustio je ponovo Ante Vukušić. Napadač Kolubare je bio najbrži u tranziciji, sve dok ga iz drugog plana nije sustigao Kings Kangva i vrhunskim startom na loptu sprečio Hrvata da sam izađe ispred Borjana.

Rezultati 17. kola Mozzart bet Superlige Srbije: 

Subota:

14:00 Javor Matis – TSC Bačka Topola 0:1

16:00 Čukarički – Novi Pazar  2:2

18:00 Voždovac – Napredak Kruševac 0:0

20:00 Vojvodina – Mladost GAT 2:0

Nedelja:

13:00 Radnik Surdulica – Spartak Subotica 2:0

17:00 Kolubara – Crvena zvezda 0:2

18:30 Mladost Lučani – Radnički 1923 – u toku

19:00 Partizan – Radnički NIš

 


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter