0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

REMI NA BANOVOM BRDU: Novi Pazar došao do boda sa bele tačke! (FOTO)

Objavljeno: 29.10.22 u 18:15

Mijić sa dva pogotka spasao goste!

Čukarički i Novi Pazar odigrali su nerešeno u derbiju 17. kola Superlige Srbije – 2:2. Imali su gosti prednost posle pogotka Mijića u sedmom minutu, Brđani su useli da preokrenu golovima Ivanovića u 40. I Docića iz jedanaesterca u 49, ali je na kraju izjednačio Mijić, koji je takođe pogodio sa penala.

FOTO: STARSPORT

Samo što je počeo meč, Novi Pazar je imao odličnu priliku, Stanojlović je bez većih problema primio loptu u šesnaestercu Čukaričkog, okrenuo se i šutirao zamalo pored Mićovićevog gola. Iz druge prilike gosti su poveli, Islamović je prosledio loptu do Jovića, koji je odlično proigrao Mijića, a ovaj je sa šest metara lako savladao Mićovića – 0:1.

Sjajnu priliku posle solo akcije u 14. minutu imao je Ivanović, dobio je vezista Brđana više prostora, lako je driblingom u protivničkom šesnaestercu izbacio rivala i potom sa 14 metara šutirao preko gola Kljajića. Prepustili su tada Pazarci inicijativu Čukaričkom, koji je dugo i strpljivo gradio akcije, ali je do izjednačenja došao posle velike greške gostiju.

Poslao je Tošić loptu u šesnaesterac, gde je Pešukić vrlo loše intervenisao, lopta se odbila do Ivanovića, koji je takav poklon iskoristio, sa sedam metara savladao je Kljajića – 1:1. Mogao je domaćin i do preokreta, posle ubacivanja sa leve strane loptu je zahvatio Badamosi, ali je dobio samo korner.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Damjanović je nesmotrenoi igrao rukom u svom šesnaestercu, posle pregledanog snimka sudija Mitić je opravdano pokazao na belu tačku. Kljajić je pogodio stranu, ali je šut Docića bio izuzetno precizan, Brđani su u 49. minutu preokrenuli rezultat – 2:1.

Sjajnu priliku za izjednačenje gosti su imali u 54. minutu, posle greške Kovačevića na sredini terena, Stanojlović je bio u vrlo dobro situaciji, ali je Vujadinović fenomenalnom intervencijom zaustavio napad Pazaraca. Tek 20-tak minuta kasnije novo uzbuđenje, posle ubacivanja Lončara Pešukić je šutirao, ali je odbrana Čukaričkog u poslednji čas uspela da ga izbolokira.

Posle ubacivanja iz kornera i duela Badamosija i Joksimovića, sudija Mitić je ponovo gledao VAR, i posle dugog većanja pokazao je na belu tačku. Mijić je vrlo preciznim udarcem savladao Mićovića, koji je uspeo da pogodi stranu, ali ne i da obrani taj udarac – 2:2. Šansu utakmice propustio je Kovač na isteku prvog minuta nadoknade, posle centaršuta sa desne strane je nešto slabije šutirao sa pet metara, dovoljno da Kljajić taj udarac odbrani.

Čukarički – Novi Pazar 2:2 (1:1)

Strelci: 0:1 – Mijić u 7, 1:1 – Ivanović u 40, 2:1 – Docić iz jedanaesterca u 49, 2:2 – Mijić iz jedanaesterca u 80. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Čedomir Andrejić i Miloje Milićević. Žuti kartoni: Joksimović, Pešukić (Novi Pazar).

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić, Kovačević, Docić, Stevanović, Ivanović, Vujadinović, Badamosi, Petković (od 57. Sisoko), Ovusu (od 46. Kovač), Endijae (od 87. I. Miladinović).

NOVI PAZAR: Kljajić, Pešukić, Islamović (od 62. Bogdanovski), Gavrić, Joksimović, Mujezinović (od 67. Kiković), Jović (od 90. Zimonjić), Lončar, Mijić, Stanojlović (od 62. Momčilović), Damjanović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter