0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

MERKURXTIP FANTAZI: Saveti i najava 14. Kola!

Objavljeno: 28.10.22 u 15:05

Šesto i poslednje kolo oktobra je pred nama. Mesec koji je najzahtevniji, samim tim ga je i najteže osvojiti. Veoma je zanimljivo u našoj MerkurXtip Fantazy ligi, prvi na tabeli ima nešto veću prednost u odnosu na ostale, ali kapiten može promeniti sve, pogotovo će biti zanimljivo ako Haland ne bude igrao za koga će se Fantazi menadžeri opredeliti.

LESTER-MANČESTER SITI

Glavno pitanje ove utakmice je da li će Haland nastupati? Svakako se treba ponašati kao da će igrati od prvog minuta, ostaviti ga u timu i držati za kapitena. Nema svrhe rizikovati sa nekim drugim, dobro treba obratiti pažnju kome dodeliti opciju zamenika kapitena. De Brujne je svakako jedna od tih opcija, siguran je starter i u odličnoj formi. Foden je doneo samo 5 bodova manje od Belgijanca, a jeftiniji je čak 3.9m. Kanselo je u odbrani nezamenljiva opcija. Što se tiče ‘’lisica’’, Medison je možda jedini igrač za kojeg ima smisla da se ubacuje ovo kolo.

BORNMUT-TOTENHEM

Bornmut vezao dva poraza, Solanke je povređen, nije baš sjajna situacija kod ‘’trešnjica’’ koje dočekuju Totenhem. Mislim da će ovo biti lagana pobeda gostiju, Totenhem takođe izlazi iz dva poraza i ovo im je utakmica gde ne smeju kiksnuti. Kejn je već standardna priča, mnogo toga zavisi od njega u igri ‘’pevaca’’, ključan je igrač i treba ga imati u timu. Za hrabrije je možda opcija za kapitena. Mogao bi i Son proraditi kojeg toliko čekamo da proigra. Što se tiče odbrane, preporučili bismo i njih, mislimo da bi mogao biti i ‘’clean sheet’’.

BRAJTON-ČELSI

Pet utakmica bez pobede za De Zerbija koji dočekuje kući Potera koji ne zna za poraz od kako je seo na klupu ‘’plavaca’’. Sve vodi ka tome da gosti neće izgubiti i da bi trebalo da reše ovu utakmicu u svoju korist, a ko bolje poznaje Brajton od samog Potera? Očekuje se tvrda utakmica sa malim brojem golova, 0-1 je neki rezultat koji bismo prognozirali. Što znači da odbrana Čelsija može proći. U napadu je Maunt najbolja opcija, odmorio je sada i nije igrao u Ligi Šampiona.

NJUKASL-ASTON VILA

Sjajna forma, a četvrto mesto na tabeli to i pokazuje. ‘’Svrake’’ igraju odlično, uprkos tome što imaju i povređenih igrača, nije im bio problem prošlo kolo da nadigraju i pobede Totenhem. Sada je protivnik Aston Vila koja je pregazila prošlo kolo Brentforda sa 4-0, odmah posle odlaska Džerarda. Trebala bi ovo biti pobeda domaćina, koji igra odlično u odbrani, stoga ne očekujemo da prime gol. Almiron je u najboljoj formi od kada je došao u klub, Vilson je pogodio prošlo kolo i dobro igra u polju, Bruno je odličan nakon izlaska iz povrede, pa birajte. Kakva će tek ekipa biti kada se vrate Isak i Sent Maksim. Jedva čekamo.

LIVERPUL-LIDS

Da li je ovo utakmica za Mohameda Salaha? Protivnik je dobar, otvoreno i brzo igra, voli da se nadigrava. To svakako odgovara Salahu, postigao je gol protiv Ajaksa u sredu i asistirao. Preporuka za kapitena i ‘’must have’’ je za ovo kolo. Darvin bi mogao zablistati, igra sa velikim samopouzdanjem i Klop veruje u njega. Ne bi nas iznenadilo da Lids postigne pogodak, pa se ne bismo zaletali sa odbranom Liverpula.

ARSENAL-NOTINGEM FOREST

Po našem mišljenju, utakmica nedelje! Najviše verujemo u ‘’tobdžije’’ ovog vikenda. Saka i Martineli su ‘’must have’’. Saku preporučujemo za kapitena ispred svih.  Očekujemo goleadu u mreži ‘’šumara’’. Posle remija sa Sautemptonom Arteta će želeti da se vrati na pravi put. Džaka je takođe odlična opcija, moramo priznati, jako je “jeftin”, a trenutno je doneo samo 5 bodova manje od Martinelija. Dobro razmisliti i oko tog detalja.

MANČESTER JUNAJTED-VEST HEM

Za kraj kola sjajna utakmica. Mislimo da će biti veoma neizvesno. Ne očekujemo mnogo golova, ali pobedu domaćina koji su počeli igrati onako kako Ten Hag želi. Visok presing su odigrali protiv Čelsija, mnogo borbe, vere u sebe, držali loptu i nadigrali protivnika. Iz gluposti su dobili gol, a karakterom i željom izjednačili. Kazemiro odličan, veliko pojačanje. Rašford nam je prva opcija, nakon mnogo promašenih šansi mislimo da dolazi njegovih 5 minuta. Čak bismo preporučili i kapitena za hrabrije. Entoni je odmah iza njega, direktan, prodoran, mogao bi do bodova. Nismo sigurni za ‘’clean sheet’’, Boven bi mogao da napravi problema, kao i Skamaka. Ne bismo se igrali, ali ukoliko imate Daloa, ne morate menjati, može u prvu postavu.

Sjajan vikend nas očekuje, uživajte i ukoliko još uvek niste, priključite se MerkurXtip Fantasy ligi i takmičite se za vredne nagrade, srećno! 😊

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter