0
Evrokupovi

Foto: Twitter/@Atleti

ČOLO SIMEONE RAZOČARAN: Moj najteži trenutak u trenerskoj karijeri posle dva finala Lige šampiona! (FOTO)

Objavljeno: 27.10.22 u 08:47

Atletiko Madrid je tek drugi put za 10 godina u Ligi šampiona takmičenje završio u grupnoj fazi, a način na koji su ispali je zaista šokantan.

Atletiko iz Madrida je na svom stadionu remizirao sa Bajerom iz Leverkuzena u petom kolu grupne faze Lige šampiona, a rezultat je bio 2:2. Prvo je Diabi pogodio za nemačkog predstavnika u 9, da bi Karasko izjednačio u 22. minutu. Hadson Odoi je u 29. minutu postavio konačan rezultat prvog dela igre. Već u 50. minutu bilo je 2:2, a za to je zaslužan Rodrigo de Paul. Od tada pa do kraja meča, crveno-beli su konstantno napadali, ali nisu uspeli da realizuju šanse.

Sudija je po isteku petog minuta nadoknade, koliko je i bilo predviđeno da se igra, svirao kraj meča, ali VAR soba je reagovala i Turpan je vratio igrače na teren i dosudio jedanaesterac za Atletiko, ali Karasko je postao apsolutni tragičar, jer je Hradecki odbranio njegov udarac.

„Ovaj trenutak malo sumira naš nastup u ovom takmičenju do danas. Bila je neprestana borba, u mnogim utakmicama u kojima nismo osvajali bodove mogli smo da postignemo još nekoliko golova. Konačka slika, sa promašenim penalom, udarcem koji završava na prečki – sumira sve“ započeo je Čolo Simeone konferenciju za medije, pa nastavio:

„Moj najteži trenutak u trenerskoj karijeri posle dva finala Lige šampiona. Težak i neočekivan trenutak za projekat koji imamo u klubu. Ovo je drugi put u poslednjih deset godina da smo ispali u grupi. Nismo to planirali, ali to je realnost. Uprkos tome što misli da smo zaslužili više, postoje dve stvari koje možemo da uradimo – da glumimo žrtvu ili da nastavimo da radimo. Biram ovo drugo.“ bio je jasan Argentinac, ali mu je teško da se pomiri sa činjenicom da je ispao u grupnoj fazi pre poslednjeg kola:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Jasno je da ne tražimo izgovore, nismo uradili mnogo stvari. Drugo poluvreme bilo je na najvišem nivou, dobro smo igrali, završavali akcije, Oblak je vrlo dobro zaustavljao kontranapade. Nervira nas činjenica da idemo u Porto bez mogućnosti da nastavimo takmičenje u Ligi šampiona.“ rekao je vidno razočaran, a onda odgovorio na pitanje novinara, koji je smatrao da je Grizman trebalo da preuzme odgovornost kod jedanaesterca:

„Ne slažem se sa onim što kažete. Ali cenim to i prihvatam, jer svako ima mišljenje. Grizman je bio umoran i Karasko je uzeo loptu kad je sudija otišao da pogleda snimak. Baš kao i protiv Espanjola, u poslednjem minutu, uzeo je šut u teškom trenutku za tim i postigao gol. Takođe je pogodio i protiv Reala i jedan je od izvođača koji može da šutira. Grizman je bio umoran i Janik preuzeo odgovornost što je vrlo hrabro od njega. Kada je igrač samouveren i pita da ivede penal, saigrači mu ga prepust. Nažalost, završilo se loše i to vam daje za pravo da iskazujete svoja mišljenja.“ naglasio je, a onda za kraj konstatovao da će biti teško izboriti i plasman u Ligu Evrope u poslednjem kolu:

„Biće teško jer moramo da pobedimo, Porto će takođe želeti da pobedi kako bi bio prvi. Klub Briž će vrlo verovatno izgubiti u Nemačkoj, tako da moramo da pobedimo…“ zaključio je Simeone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter