0
Evroliga

Head coach Zeljko Obradovic during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŽELJKO TRAŽI PODRŠKU: „Nadamo se da ćemo ponovo da imamo atmosferu kakvu smo imali u prve dve utakmice, što je ekipi izuzetno važno!“

Objavljeno: 26.10.22 u 19:46

Izuzetno važna utakmica.

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 časova dočekuju Žalgiris u Štark Areni u okviru petog kola Evrolige.

U prošlom kolu crno-beli, kojima će ovo biti treća vezana domaća utakmica, došli su do prve pobede u sezoni i to nad ekipom Virtusa 90:62.

Žalgiris je na skoru od 2 pobede i 2 poraza.

Pred ovaj meč svoja očekivanja izneo je Željko Obradović, šef struke crno-belih.

Nadamo se da ćemo ponovo da imamo atmosferu kakvu smo imali u prve dve utakmice, što je ekipi izuzetno važno. Svima nama, naravno. Kroz našu analizu smo videli da igramo protiv tima koji je izuzetno agresivan, pre svega odbrambeno i iz te odbrane žele da trče i da se oslanjaju na igru u tranziciji. Za sve to moramo da se pripremimo. Posle toga, dolazi ono po čemu su najbolji u Evroligi, a to je ofanzivni skok. Poslednje dve utakmice u Evroligi koje smo skautirali, pokazuju da su tim koji pri negativnom rezultatu zna da reaguje dobro, zbog čega su uspeli da pobede i Barselonu i Bolonju. Utakmica zahteva maksimalnu koncentraciju, pripremu i da probamo da odigramo na nivou kako smo to radili u poslednjim utakmicama. – rekao je trener crno-belih pred večerašnji trening.

Osvrnuo se i na povređene Aleksu Avramovića i Alena Smailagića.

Svi su zdravi. Oko Alekse i Alena nema nikakvih novosti. Voleo bih strašno da se što pre vrate i znam da su oni nestrpljivi, ali ja nisam adresa za ta pitanja. Tu je doktorski štab, doktori specijalisti koji se bave njima. Imajte u vidu da onog trenutka kada budu dobili dozvolu da treniraju, da će da bude potrebno vremena da se vrate, prvo da budu u situaciji da treniraju s timom, a posle tek evenutalno i da mu pomognu. – istakao je najtrofejniji strateg Evrolige.

Head coach Zeljko Obradovic during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Moral i samopouzdanje su na zavidnom nivou kaže.

Mi smo igrali sa samopouzdanjem i prethodne utakmice. Njima sam posle Milana rekao i istakao dobre stvari. Mislim da ih je bilo dosta. Kao što je protiv Mornara bilo loših. Govori se i o dobrim i o lošim stvarima. Moral ekipe je na zavidnom nivou. Imajte u vidu da ovog meseca imamo 10 utakmica, vec u sledećem sa tim nekim “prozorima“ je devet, a od tih imamo samo dve kod kuće. Takav je raspored, nemamo razloga da se žalimo i da previše razmišljamo o tome. To znači samo jednu stvar… Koncentracija, energija, želja… Tako želimo da ekipa izađe sutra uveče, da sa time zabeležimo još jednu pobedu u Evroligi. – zaključio je Obradović.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter