0
AdmiralBet ABA Liga

Zach Leday during regular season round 3 Euroleague basketball match between Partizan and Armani photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ZEK LEDEJ IMA BRATA KOJI IGRA U ABA 2 LIGI: Ovo je retko ko znao – pogledajte kako on izgleda! (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 26.10.22 u 17:30

Amerikanac je trenutno u žiži javnosti.

Zek Ledej se nalazi možda i u najboljoj formi od svog dolaska u Partizan. Krilni centar crno-belih fantastično šutira za 3 poena i jedan je od motora ekipe Željka Obradovića, a ono što je retko ko znao, jeste da Zek ima brata Seta, koji nastupa u ABA 2 ligi.

U pitanju je hrvatski tim Gorica, koji je u dosadašnjem toku prvenstva zabeležio oba poraza. Set Ledej se na debiju dobro pokazao, postigao je 12 poena uz 6 skokova, a njegovoj ekipi je izmakla pobeda protiv Vrijednosnica iz Osijeka.

FOTO: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

U drugom meču, igrao je samo 14 minuta protiv Sparsa iz Sarajeva, koji mu očigledno nisu legli, jer je iz igre šutirao 0/7.

Set Ledej je 2 godine mlađi od brata Zeka, a pre dolaska u ABA 2 ligu, nastupao je u Mađarskoj i Litvaniji. Njih dvojica, nastupala su jednu godinu i zajedno, na Virdžinija Teh Univerzitetu, u sezoni 2016/17.

Zek je potom karijeru gradio u Izraelu, Olimpijakosu, Žalgirisu i Olimpiji iz Milana pre nego što je došao u Partizan. Njih dvojica igraju na istim pozicijama, s tim da je Zek za centimetar viši od Seta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter