0
Evrokupovi

UEFA Europa Conference League, group D football match between Partizan and Koln 13.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

PUTOVANJE CRNO-BELIH U FRANCUSKU: Prelepo vreme dočekalo ekspediciju Partizana u Nici!

Objavljeno: 26.10.22 u 14:20

Velika utakmica očekuje crno-bele!

Sutra sa početkom u 18.45 časova, fudbaleri Partizana će ovde na Azurnoj obali imati prvu „meč loptu“ da ponovo, drugu sezonu zaredom a treći put u poslednjih 5 godina (od jeseni 2017. godine), „prezime“ u Evropi. Takmičarsku situaciju i položaj Partizana pred sutrašnju utakmicu smo detaljno izanalizirali u juče objavljenom tekstu (sa naslovom „Bliži se rasplet u grupi „DUEFA Lige konferencije“), a sada da se pozabavimo dosadašnjim tokom današnjeg dana, putovanjem do Nice i sadržajem popodneva i večeri u Nici.

Nakon poletanja sa aerodroma „Nikola Tesla“ u planiranom terminu (10.00 časova) i posle 1 časa i 45 minuta izuzetno prijatnog leta, prepun Erbas A319 naše nacionalne avio kompanije (koja upravo danas slavi tačno 9 godina poslovanja pod imenom „Air Serbia“, pa su putnici tim povodom darovani posebnom poslasticom) sa ekspedicijom crno-belih koju ovaj put čini 140 ljudi (klupsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom kluba Miloradom Vučelićem, generalnim direktorom Milošem Vazurom i počasnim predsednikom FK Partizan Ivanom Ćurkovićem, sportsko rukovodstvo koje predvodi sportski direktor Ivica Kralj, igrački kadar i stručni štab, nekoliko klupskih administrativaca uključujući i uposlenike klupskog sajta i klupske TV, novinari i snimatelji TV kanala „Arena sport“, kao i sponzori i prijatelji kluba, a među njima i Miloš Đelmaš, nekadašnji napadač i Partizana i Nice, kao i Ljubomir Radanović, nekada standardni štoper Partizana a i reprezentacije Jugoslavije), tačno u 11.45 časova je sleteo na aerodrom u Nici.

Za udoban let na visini od 11.000 metara, tokom kojeg su se preletele teritorije Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Italije, a i za isto takvo sletanje u Nicu pobrinula se posada predvođena kapetanom Delićem i kopilotom Mikulaškim. Obojica su u prošlosti bili talični za Partizan (dobijale su se utakmice u inostranstvu kad god su oni upravljali „čeličnom pticom“ koja je prevozila crno-bele do stranih odredišta), pa neka se ta lepa tradicija nastavi i ovaj put. U Nici nas je sačekalo sunčano vreme i veoma prijatnih 20-ak stepeni Celzijusa, a slično vreme se očekuje i tokom sutrašnjeg dana.

Nakon sletanja na francusko tlo, čekao nas je kratak autobuski transfer do hotela na samoj gradskoj promenadi (takmičarski pogon crno-belih je izolovan u drugom hotelu, bliže stadionu „Allianz Riviera“), smeštaj, ručak i odmor koji će sada slediti sve do polaska na trening.

Crno-beli su u Nicu stigli sa 23 fudbalera (20 igrača u polju i 3 golmana):

GOLMANI (3): Popović, Stevanović i Lukač.
ODBRANA (7): Živković, Marković, Vujačić, Saničanin, Ilić, Urošević i Šehović.
VEZNI RED (10): Belić, Traore, Fejsa, Natho, Pantić, Dijabate, Terzić, Lutovac, Menig i Jović.
NAPAD (3): Rikardo, Baždar i Pavlović.

U Beogradu su ostali samo povređeni Filipović i Andrade, kao i još nekoliko mladih igrača koji u nacionalnom šampionatu imaju status „bonusa“.

Popodne od 17.30 časova će FK Partizan na stadionu „Allianz Riviera“ održati zvaničnu konferenciju za medije, na kojoj će govoriti šef struke Gordan Petrić i najverovatnije krilni vezista Fuseni Dijabate. Nakon toga je od 18.00 časova oficijelni trening, koji će trajati oko 75 minuta, a francuski i srpski predstavnici medija će njemu moći da prisustvuju u prvih 15 minuta.

Utakmica će sutra uveče od 18.45 časova biti direktno prenošena na TV Arena Sport (kanal Arena 1 PREMIUM), koja je primarni nosilac TV prava. Pre toga gledaoci mogu na istom kanalu od 18.00 časova da pogledaju i 45-minutnu studijsku emisiju u kojoj će gosti biti bivši igrači Partizana Srđa Knežević i Nenad Marinković. Ovaj drugi je, inače, danas skaut unutar Omladinske škole FK Partizan. Što se prenosa sutrašnje utakmice tiče, dodatna informacija je da će ona biti prenošena i na kanalu RTS 1, što će sigurno obradovati one navijače Partizana u Srbiji, širom Evrope i sveta koji nemaju kanale TV Arena sport.

Ivan Ćurković, počasni predsednik kluba koji je takođe doputovao u Nicu, značajan deo svoje igračke (golmanske) karijere, a i dobar deo svog života nakon nje, proveo je u Francuskoj i to je opštepoznato. Dok je za svojih igračkih dana čuvao mrežu Sent Etjena, gospodin Ćurković je bio kapiten i Mišelu Platiniju, jednom od najvećih francuskih asova svih vremena, a potom i dugogodišnjem predsedniku UEFA. Njih dvojicu veže danas jedno višedecenijsko prijateljstvo, pa je sasvim logično da je gospodin Ćurković i lično pozvao gospodina Platinija da dođe na sutrašnju utakmicu NicaPartizan.

U nastavku dana će na ovom mestu biti postavljena i galerijasa fotografijama našeg klupskog fotografa Miroslava Todorovića – načinjenim tokom putovanja za Francusku, odnosno po dolasku crno-bele ekspedicije u Nicu.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter