0
Evrokupovi

head coach Gordan Petric (C) spak with players Ricardo Gomes Fousseni Diabate Marko Zivkovic Ljubomir Fejsa Partizan v Hamrun during the UEFA Conference League Play-Off First leg Season 2022/2023 Beograd, 18.08.2022. foto: Starsport.rs ©

PETRIĆ I DIJABATE PRED NICU: Najbolje bi bilo da sutra slavimo – nema nikakvog pritiska! (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.22 u 18:54

Spremni su za meč.

Fudbaleri Partizana će se sutra sastati sa Nicom u Francuskoj, u ovkiru 5. kola Lige konferencija. Crno-beli su trenutno lideri grupe D sa 8 bodova iz 4 susreta, a u duelu sa Nicom, mogu da osiguraju prvu poziciju.

Pred pomenuti meč, medijima su se obratili jedan od najboljih fudbalera srpskog vicešampiona Fuseni DIjabate i trener Gordan Petrić.

– Veoma lepo igramo, imamo puno poverenje u naš tim i sada je na nama da budemo koncentrisani i u predstojećem meču, kako bismo ostvarili dobar rezultat povodom prolaska dalje. Nemamo presiju, prvi smo na tabeli, ali tu poziciju treba i da dokažemo – istakao je Dijabate.

Fousseni Diabate during the Partizan v Javor – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on October 23, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Sa druge strane, Petrić je naveo da bi najbolje bilo da njegov tim slavi sutra. Ipak, podvukao je da igrači treba da se ponašaju kao da je prvi meč i da pritisak ne treba da postoji.

– Što se tiče sutrašnje utakmice, to je svojevrsno drugo poluvreme, jer smo ono „prvo“ odigrali u Beogradu. Sada sledi totalno drugačiji meč, i to iz prostog razloga jer imamo prednost na tabeli, možemo da na terenu delujemo onako kako mi to hoćemo. Nema potrebe da naši igrači budu u nekoj nervozi, treba da budu rasterećeni, da pruže maksimum i uživaju. Nica kao Nica, u poslednje dve utakmice igrala je promenljivo, ali to ne treba da zavarava, svakako da ona ima kvalitet da promeni i tok zbivanja na terenu i da nam napravi problem – počeo je Petrić i dodao:

Ja ne razmišljam o tome da li ćemo biti prvi ili drugi, meni je bitno da ispunimo cilj koji smo postavili kad smo počeli da igramo ove utakmice, a to je da igramo na proleće evropski fudbal. E sad, šta će biti sutra… Bilo bi lepo da mi dobijemo taj meč i da možemo mirnije da igramo poslednje kolo Ali, ja sam siguran da će momci biti koncentrisani i da će dati svoj maksimum, da ćemo pokušati da sve završimo u četvrtak. Oni su svesni svega ovoga.

VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter