0
Evrokupovi

Foto: Twitter/@LFC

LIVERPUL RUTINSKI SLAVIO NA JOHAN KROJF ARENI: Napoli nastavio da gazi! (FOTO)

Objavljeno: 26.10.22 u 22:55

U petom kolu grupne faze Lige šampiona, Liverpul je u Amsterdamu slavio sa 3:0, dok je Napoli bio bolji od Rendžersa kući, a rezultat je bio identičan.

Kada su se izvukle grupe Lige šampiona, delovalo je da će grupa A biti koliko toliko zanimljiva, ali su Napoli i Liverpul pokazali da su za klasu bolji timovi od svojih rivala iz Holandije i Škotske. To su potvrdili i na večerašnjim utakmicama.

Mogao je Ajaks da iznenadi Redse već u trećem minutu i tako svojim navijačima da bar lažnu nadu što se tiče prolaska u osminu Lige šampiona, ali veliku šansu nije iskoristio Bergajs. Kako to obično biva u fudbalu, nakon nešto sporijeg tempa u prvom poluvremenu, u 42. minutu, Salah je kaznio domaćina i lob udarcem matirao Pasvera. Rezultat je u 49. minutu duplirao fudbaler koji je dočekan zvižducima, Darvin Nunjez, koji je i prošle sezone bio koban po klub iz Amsterdama. Konačan rezultat je postavio Eliot već u 52. minutu. Ovo je prva utakmica Ajaksa ove sezone u svim takmičenjima na kojoj nije postigao gol.

U Napulju je Napoli pokazao Renžersu da je postao itekako ozbiljna ekipa, koja ume da igra na više frontova i beleži jako bitne pobede. Meč je bio rešen već u 16. minutu, jer je na semaforu pisalo 2:0, a oba gola postigao je Đovani Simeone. Lider Serije A, kao i grupe A Lige šampiona je konačan rezultat postavio u 80. minutu preko Ostigarta i tako ostao klub sa maksimalnim učinkom i nakon pet odigranih mečeva u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.


Standings provided by Sofascore

Rezultati 5. kola grupne faze Lige šampiona – sreda:

18:45 Klub Briž – Porto 0:4

18:45 Inter – Viktorija Plzenj 4:0

21:00 Ajaks – Liverpul 0:3

21:00  Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen 2:2

21:00 Barselona – Bajern Minhen 0:3

21:00 Ajntraht Frankfurt – Marsej 2:1

21:00 Napoli – Rendžers 3:0

21:00 Totenhem – Sporting Lisabon 1:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter