0
Evrokupovi

FOTO: FC Porto @FCPorto/ Twitter

KLUB BRIŽ PROŠAO GRUPU PA PRIMIO ‘POKER’ GOLOVA: Inter sa pola snage protiv češkog šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.22 u 20:58

Čak osam pogodaka na dve odigrane utakmice!

Kako se grupna faza Lige šampiona bliži kraju dobijamo sve više učesnika nokaut etape najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. Nakon osam mečeva odigranih u utorak, isto toliko je planirano i za sredu. Dva duela, koja su počela u terminu od 18 časova i 45 minuta, završena su identičnim rezultatom. Porto je na gostovanju savladao Klub Briž sa ubedljivih 0:4, dok je na isti način Inter u Milanu bio bolji od Viktorije iz Plzenja. 

Portugalski tim je nadigrao najbolju ekipu grupe B, u dosadašnjem delu takmičenja. Belgijski šampion, Klub Briž, nije primio pogodak na četiri odigrane utakmice, da bi danas za 90 minuta igre njihov golman u četiri navrata vadio loptu iz sopstvene mreže. Ostali su Belgijanci prvoplasirani tim i jasno je da će ishod poslednje runde odlučiti da li će grupu završiti kao najbolji tim u grupi ili na drugom mestu iza Porta.

Iako je domaćin od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka u većoj meri kontrolisao posed lopte, fudbaleri Porta su bili izuzetno efikasni i direktni. Prilično izjednačen odnos snaga na terenu viđen je sve do 33. minutu kada je iranski reprezentativac, Mehdi Taremi, ‘načeo’ Klub Briž. Taremi je ispratio let lopte koju je u kazneni prostor uputio Otavio, a onda je na zaista spektakularan potez istu zakucao u mrežu rivala.

Imao je i Briž svoje šanse, ali je Porto do odlaska na najdužu pauzu mogao da stekne i ubedljiviju prednost. U nekoliko navrata su gosti bili blizu pogotka, a Taremi je bio vidljivo raspoložen za igru.

U 50. minutu meča glavni arbitar, Oliver, nakon konsultacija sa VAR sobom je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Hans Vanaken, koji nije uspeo da savlada protivničkog golmana. Oliver je uoči nepravilnu reakciju golmana i Briž je dobio novu šansu za izjednačenje, koju je Noa Lang propustio.

Kazna je jednostavno morala da se dogodi! Evanilson je u 57. minutu naleteo na odbijenu loptu i samo je poslao iza leđa domaćeg čuvara mreže. Bilo je jasno da će se domaćin teško oporaviti od ovog udarca, a samo 180 sekundi kasnije usledio je novi, još bolniji. Stefen Eustakio je ovog puta uspeo da se upiše u listu strelaca.

‘So na ranu’ domaćem sastavu sipao je Mehdi Taremi. Iskoristio je Iranac efektnu asistenciju Otavia i postavio konačnih 0:4.

Inter je bez ikakvih problema savladao Viktoriju Plzenj sa 4:0 i odvojio se sa čak šest bodova više od trećeplasirane Barselone, koja ima utakmicu manje od Neroazura.


Standings provided by Sofascore

Rezultati 5. kola grupne faze Lige šampiona – sreda:

18:45 Klub Briž – Porto 0:4


Standings provided by Sofascore

18:45 Inter – Viktorija Plzenj 4:0

21:00 Liverpul – Ajaks

21:00  Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen

21:00 Barselona – Bajern Minhen

21:00 Ajntraht Frankfurt – Marsej

21:00 Napoli – Rendžers

21:00 Totenhem – Sporting Lisabon

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter