0
Evroliga

Vladimir Jovanovic Crvena Zvezda - FMP, ABA liga, 24.10.2022. Beograd Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

JOVANOVIĆ PRED VAŽNU UTAKMICU SA BAJERNOM: „Šanse za Nedovića rastu – Adams ima virus!“

Objavljeno: 26.10.22 u 18:47

Možda i krucijalna utakmica za njegov ostanak na klupi.

Kada se pogleda raspored jasno je bilo da će Crvena zvezda teško imati pozitivan skor nakon uvodna četiri kola Evrolige, ali baš 0-4, teško da je iko očekivao.

U petak u dvoranu Aleksandar Nikolić stiže ekipa Bajerna koja je u identičnoj situaciji. Nakon te utakmice samo će jedna ekipa ostati bez pobede u ovoj sezoni Evrolige.

Crveno-beli se nadaju da će to biti Bajern Minhen.

Bajern je rezultatski u situaciji istoj kao i mi, biće jako motivisana i željna da prekine negativni niz. I mi imamo svoje ambicije, igramo na domaćem terenu, pred našom publikom. Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i spremni. Ako tako bude, igraćemo sa velikim požrtvovanjem i energijom. – rekao je trener Crvene zvezde.

Head coach Vladimir Jovanovic during the Euroleague match between Crvena Zvezda and Panathinaikos at Hall Aleksandar Nikolic on October 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Osvnuo se na prethodne utakmice u Evroligi.

Mi smo veliki deo utakmica, u svim gostovanjima bili konkurentni. Čak u nekim utakmicama bili bolji protivnici u nekom periodu. Sva tri poraza na gostovanjima pretrpeli smo sa razlikom većom od realne. To je ostavilo negativan utisak i kod nas i u javnosti, iako smo u svim tim utakmicama imali realnih problema, izostanke važnih igrača, što smo pokušavali da nadoknadimo. Protiv Panatinaikosa smo ostali bez trojice igrača iz spoljne linije, praktično smo bili prinuđeni za druga rešenja i taktičke ideje. – kaže šef struke crveno-belih.

Potom je dodao.

Opet, da nam sada neko ponudi pet razlike na minut i 50 sekundi do kraja, svaki put bismo prihvatili. Pravili smo neke greške i doživeli poraz. To je košarka, to je život. Verujem da će se to vratiti u nekim drugim situacijama.

Vladimir Jovanovic Crvena zvezda – Buducnost, ABA liga, Beograd, Srbija 10.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Upitan za situaciju Nemanje Nedovića, odgovara sledeće.

Svakim danom šanse rastu, ali do samog početka utakmice ne možemo da znamo u kojem obimu možemo da koristimo Nemanju. On je jako motivisan, dobro trenira, ali mi moramo da budemo oprezni. Zdravlje igrača je na prvom mestu. – ističe nekadašnji trener Cibone.

Novinare je zanimao i status Džejlena Adamsa kojeg posle Reala ni protiv FMP-a nije bilo u sastavu, a nije bio ni na treningu.

On ima virus i to je razlog zašto nije sa ekipom na treningu. – zaključio je Jovanović.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter