0
Košarka

Kosarka ABA League season 2015-2016 Crvena Zvezda v Partizan Gal Mekel and Andrija Milutinovic (L) Beograd, 03.11.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

BIO JE ZVEZDIN VELIKI PROMAŠAJ: Izraelski košarkaš objavio kraj karijere!

Objavljeno: 26.10.22 u 13:11

Nije se proslavio u crveno-belom dresu.

Izraelac, Gal Mekel, objavio je da će okončati svoju košarkašku karijeru nakon što je imao određenih zdravstvenih problema tokom prošle sezone.

Mekel je u martu napunio 34 godine, a domaćoj javnosti je ostao upamćen iz sezone 2015/16 kada je kratko nosio dres Crvene zvezde.

Nije ispunio očekivanja u beogradskom klubu te je nakon svega 13 odigranih utakmica u crveno-belom napustio klub.

U karijeri je bio i tek drugi Izraelac koji je nastupio u NBA ligi. Odigrao je ukupno 35 mečeva za Mevse i Pelikanse, a prosek mu je bio 2,3 poena po meču.

Otkad sam imao tri godine i otkad mi je otac stavio košarkašku loptu u ruke, nismo se razdvajali. Sanjao sam o tebi, uz tebe bio srećan i tužan, učio i razvijao se. Najsrećniji sam zbog dve titule prvaka Izraela, odlaska u NBA, zatim Španija i Evroliga, ali pre svega sam bio igrač reprezentacije, tek onda kluba. Igranje za nacionalni tim jedno je od najemotivnijih iskustava. – zaključio je Mekel.

Gal Mekel Gal Mekel Israel – Finland Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, 2.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dodao je takođe da mu je žao što nije osvojio makar jedan trofej u Evropi.

Gal je igrao za mnogo klubova u karijeri – Makabi Tel Aviv, Makabi Haifa, Nižni Novgorod, Gran Kanarija, Zenit, Unikaha, Andora.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter