0
Evroliga

grobari navijaci fans supporters flags zastave Koreografija ilustracija illustration during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and EA7 Emporio Armani Milan at Stark Arena on October 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BIĆE ČAST TAKMIČITI SE SA ŽELJKOM: Trener Žalgirisa naveo da ih očekuje „neprijateljska“ atmosfera u Beogradu!

Objavljeno: 26.10.22 u 16:57

Novi evropski ispit za crno-bele.

Košarkaši Partizana dočekaće ekipu Žalgirisa u 5. kolu Evrolige, a taj meč na programu je u četvrtak od 20.30 časova. Pred ovaj duel, medijima se obratio i trener litvanskog šampiona Kazis Maksivitis, koji je pre svega analizirao igru Partizana.

U prvom utakmicama njihova igra još nije bila optimalna, ali su u poslednjem meču u Evroligi dominirali od početka do kraja. Talentovan su tim, koga s klupe vodi jedna od najboljih trenera u Evropi. Njihovi igrači su napadački orijentisani. Talentovaniji su u napadu nego u odbrani, ali teško je biti podjednako dobar na obe strane terena, jer zbog mnogo talenta u napadu, ponekad odbrana pati.

from left Danilo Andjusic Balsa Koprivica Tristan Vukcevic Zach LeDay Kevin Punter Mathias Yam Madar Lessort celebrate during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Maksivitis je svestan da njegov tim dočekuje možda i najbolja publiak u Evropi, ali ističe da je nešto slično doživeo u Tel Avivu.

– Doživeli smo nešto slično u Tel Avivu. I ovde ćemo imati bučnu, ‘neprijateljsku’ atmosferu, ali trudićemo se da uradimo ono što je do nas. Već smo igrali utakmice pred punim tribinama, pa kao što sam rekao ne treba da nas obuzmu emocije, već da igramo našu košarku.

VESTI O PARTIZANU:

Na samom kraju, strateg Žalgirisa se dotakao i najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića, sa kojim će imati priliku da se nadmeće.

– Nismo se ranije sretali na terenu, pa će mi biti velika velika čast i zadovoljstvo da se takmičimo. Pokušaćemo ne samo da se borimo, već i da pobedimo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter