0
Evrokupovi

FOTO: RB Leipzig English @RBLeipzig_EN/ Twitter

LAJPCIG ŠOKIRAO EVROPSKOG ŠAMPIONA: PSŽ brojao do sedam, Benfika bolja od Juventusa! (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.22 u 22:55

Spektakularno veče u Ligi šampiona!

Nešto pre 23:00č odigrane su sve utakmice 5. kola grupne faze Lige šampiona planirane za utorak. Izuzetno stručan i profesionalan žiri bio bi potreban da izabere najzanimljiviju među osam duela, jer su pojedini timovi brojali do sedam, pao je šampion Evrope, a viđena su i velika iznenađenja.

Fudbaleri Lajpciga nadigrali su najtrofejniji klub na planeti, Real Madrid. Nemački sastav je na domaćem terenu, u istoimenom gradu, slavio sa 3:2. Niko ne može reći da domaćin nije zaslužio ceo plen, jer je tokom celog duela pružao izuzetno snažan otpor favorizovanom rivalu.

Lajpcig je poveo već u 13. minutu susreta! Joško Gvardiol je uspeo da pokupi odbijenu loptu unutar petarca i istu pošalje iza leđa najboljeg golmana na planeti, Tiba Kurtoe.

Samo 180 sekundi kasnije vrhunsku priliku za dupliranje prednosti propustio je Kristofer Nkunku, koji je sa skoro 20 metara šutirao malo pored leve stative. Iskupio se brzonogi fudbaler dva minuta kasnije, kada je posle solo prodora zatresao mrežu Reala.

Najbolje prilike za gostujući sastav u prvom poluvremenu nisu iskoristili Vinisijus Junior i Rodrigo. Ipak, agilni Brazilac se iskupio u 44. minutu. Marko Asensio je poslao upotrebljiv centaršut u kazneni prostor, a Vinisijus je priliku pretvorio u pogodak.

Preuzeo je Real inicijativu i krenuo u ofanzivu na startu drugog poluvremena, ali Lajpcig se nije predao. Nekoliko propuštenih prilika gostiju, prethodilo je šansi koju u gol nije pretvorio Timo Verner, kada je bio neprecizan iz izgledne pozicije u 71. minutu.

Ipak, doskorašnji napadač Čelsija, sledio je način na koji je do gola došao Nkunku, pa je nakon najbolje propuštene prilike uspeo da se iskupi pogotkom u 81. minutu. Verner je rešio pitanje pobedika nakon asistencije Mohameda Simakana.

Rodrigo je realizovao kazneni udarac u 94. minutu, koji je najpre 60 sekundi ranije dosudio Orsato zbog prekršaja Nkunkua.


Standings provided by Sofascore

Rezultati 5. kola grupne faze Lige šampiona – utorak:

18:45  Salcburg – Čelsi 1:2

18:45 Sevilja – Kopenhagen 3:0

21:00 Benfika – Juventus 4:3

21:00 Borusija Dortmund – Mančester Siti 0:0

21:00 Seltik – Šahtjor 1:1

21:00 Dinamo Zagreb – AC Milan 0:4

21:00 PSŽ – Makabi Haifa 7:2

21:00 Lajpcig – Real Madrid 3:2

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter