0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

DAME SE PRIPREMAJU ZA EVROPSKO PRVENSTVO: ‘Srbiji nikada ne treba dodatan motiv na silu!’ (FOTO)

Objavljeno: 25.10.22 u 22:20

Sjajna atmosfera u ekipi!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije broji drugi dan priprema za Evropsko prvenstvo koje će se od 4. do 20. novembra održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Za sobom ostavlja uvodni trening u Staroj Pazovi gde naša selekcija brusi formu, a danas bi trebalo da ekipa bude u punom sastavu. Utiske sa početka priprema prenele su Jovana Risović i Aleksandra Stamenić.

FOTO: RSS

– Zasad je odlično. Slobodno jutro smo iskoristile za društvene igre. Nisu pristigle sve igračice, mislim da ćemo danas biti kompletne. Juče smo odradile dva treninga i mogu reći da sam zadovoljna atmosferom i sa kakvom radošću su devojke došle na pripreme. Jedva smo čekale da počnemo sa tempiranjem forme, a željno iščekujemo i početak Evropskog prvenstva. Mnogo rada je pred nama, došle smo spremne da pružimo maksimum – počela je priču Jovana Risović.

Od kolikog je Trofej Karpata bio značaja za uigravanje pred Evropsko prvenstvo?

– Vrlo je bitan. Ovih jedanaest dana nije dug vremenski period za pripremu, ali kako je nama, tako je i drugim reprezentacijama. Imale smo pre dvadesetak dana turnir koji nam je stvarno dobro došao da počnemo sa uigravanjem i vidimo gde smo. Intenzivne treninge koji su pred nama iskoristićemo da unapredimo taj sistem koji smo otpočeli sa selektorom. Mislim da će ipak biti dovoljno vremena da se pripremimo za ono što sledi.

Srbija će u Celju igrati u grupi B protiv selekcija Slovenije, Švedske i Danske:

– Jako izazovna grupa i vrlo kvalitetna. Švedska je ekipa sa kojom smo igrale skoro u kvalifikacijama, Danska je uvek u samom rukometnom vrhu jer u svojim redovima ima devojke koje igraju u trenutno najjačim klubovima u Evropi. Slovenija kao domaćin, vrlo je dobro poznajemo, sve su uložili u ovo Prvenstvo koje igraju kod kuće. Spremne smo za izazove. Nećemo se predati, to je sigurno. Srbiju niko nikad ne treba da motiviše na silu. Motiva uvek imamo i to nam je jako dobra odlika, kako u rukometu, tako u svim drugim sportovima. Čekaju nas teške ekipe, ali se nećemo predati – zaključila je Risović.

FOTO: RSS

Aleksandra Stamenić istakla je dobru atmosferu drugog dana priprema:

– Danas će devojke biti na broju. Dobro smo počele, lepa je atmosfera što je najbitnije. Iza nas je Trofej Karpata koji smo lepo završile. Bilo je to odlično uvežbavanje, uigravanje, mlađe devojke su dobile šansu što nam je značilo.

Još je rano za detaljniju analizu rivala u grupi, ali borbenosti ne manjka:

– Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Mislim da ćemo dobro da se spremimo, imamo veliku motivaciju što je najbitnije. Želja i atmosfera biće naš najveći adut – jasna je Stamenić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter