FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup
in ,

UKRAJINA MNOGO PATI, ALI OVO BI BILO PREVIŠE: „Izbacite Iran sa Mundijala, ubacite nas!“

Ukrajina se već neko vreme nalazi u izuzetno teškoj situaciji, zbog invazije Rusije na tu zemlju, i iz celog sveta stižu poruke podrške za taj narod. Ipak, direktor Šahtjora, Sergej Palkin, istakao je da je Iran teroristička zemlja i nije joj mesto na Mundijalu. Što bi bila korektna tvrdnja, da nije predložio svoju državu da uzme mesto Islamske republike, iako su imali svoju šansu koju su propustili nakon poraza od Velsa u baražu.

„Ovo bi bila poštena odluka koja bi pažnju celog sveta uperila ka režimu koji ubija svoje najbolje ljude i pomaže u ubijanju Ukrajinaca“, rekao je Palkin i dodao:

„Upražnjeno mesto bi trebalo da zauzme reprezentacija Ukrajine, koja je dokazala da je vredna učešća na Mundijalu. Oni su, uprkos nejednakim uslovima u kvalifikacijama, igrala srcem“.

Za kraj je rekao sledeće.

„Ova odluka je istorijski i sportski opravdana. Urgiram sve da izvrše pritisak na fudbalsku birokratiju. Dovoljno je samo ponoviti grešku Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kada su se svi krili iza teze o apolitičnosti sporta. Obezbediti učešće teroristima na Svetskom prvenstvu je politika. Vreme je da tome stanemo na put“, podvukao je Palkin.

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

CRNO-BELI SU VELIKA PODRŠKA ZA SVE DAME: Sjajan gest Partizana!

AMERIKANAC PODIGAO TRI PRSTA U SPLITU: Publika je odmah reagovala – Bajić objasnio o čemu se radi!