1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

FMP SE VRAĆAO NA -4, ALI BEZ POTPUNOG PREOKRETA: Zvezda ipak prejaka za Pantere iz Železnika! (FOTO)

Objavljeno: 24.10.22 u 19:49

Traže novi trijumf.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP Meridian u 4. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 83:77. Gosti su u nekim momentima bili potpuno ravnopravni u duelu sa srpskim šampionom, ali je na kraju presudilo iskustvo domaćih. Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Nikola Ivanović sa 22 poena, dok je Vildoza postigao 14. Na drugoj strani, Frejzer je ubacio 27, a zabeležio je i 6 asistencije.

PRVO POLUVREME:

Sjajno je gostujuća ekipa igrala u prvoj deonici. Nakon lakih poena Bentila za otvaranje meča, videli smo raspoloženog Frejzera na drugoj strani.

FOTO: STARSPORT

FMP Meridian je odigrao gotovo perfektnu četvrtinu napadački, za šta Zvezda nije imala adekvatan odgovor. Gosti su u jednom momentu poveli i sa 8 razlike, ali su crveno-beli uspeli da se vrate u igru nakon tajm-auta. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 24:25.

Druga deonica započela je slobodnim bacanjima Vildoze, koji je nastavio sa dobrom igrom iz prethodnog perioda.

Deluje da su košarkaši Crvene zvezde „dali gas“ u ovoj deonici, ali je i gostujuća ekipa u nekim momentima delovala pogubljeno. Nakon novih poena Vildoze za +7, Nenad Stefanović je bio primoran da zatraži tajm-aut.

U nastavku deonice, probudio se i Nikola Ivanovića, pa je svojim poenima dodatno povećao razliku Crvene zvezde. Crnogorski reprezentativac je najpre bio precizan sa linije penala, koje je šutirao 7/7.

Nakon pogotka Simovića 2+1, FMP Meridian je spustio rezultat na 49:39, dok je nakon novog nerealizovanog napada crveno-belih, Nerandžić iznudio 2 slobodna bacanja. Simović je pogodio jedno, a Mitrović je zakucao u poslednjem napadu prvog poluvremena za 51:40.

DRUGO POLUVREME:

Drugo poluvreme počelo je poenima najistaknutijeg pojedinca na meču. Nikole Ivanovića, ponovo sa slobodnih bacanja. Nakon toga, usledila je serija gostiju od 6:0, koju je prekinuo Martin pogotkom za 56:46.

Držao se FMP Meridian u egalu tokom ove deonice, ali je prednost crveno-belih iznosila oko 10 razlike. Pantere je sjajno vodio Frejzer, a bitnu trojku pogađa Ivanović za 68:55.

Do kraja četvrtine, videli smo dvojku Jankovića, a potom i dva realizovana slobodna bacanja Čarlsa Dženkinsa za odlazak na -9. Nisu tu stali gosti, pa je trojku za 68:62 pogodio fantastični Frejzer.

Nastavlja FMP Meridian dobru igru iz trećeg perioda, pa poslednju deonicu otvara pogotkom Dženkinsa za samo -4. Potom smo videli nekoliko nerealizovanih napada na obe stra,e gosti su propustili priliku da se dodatno približe, dok je nakon trojke Ognjena Dobrića za 71:64 usledio tajm-aut Nenada Stefanovića.

FOTO: STARSPORT

Trojka Vildoze na nešto više od 6 minuta do kraja susreta, vraća Zvezdu na dvocifrenu prednost. Novi tajm-aut trener gostiju traži na 4:43 do kraja, posle pogotka Lazarevića za rezultat 77:66. Na trojku Dženkinsa, odgovorio je Vildoza istom merom, a potom je Frejzer pogodio za 80:71.

Poslednju nadu za FMP Meridian, doneo je Izundu fantastičnim zakucavanjem za 81:76, na oko 2:14 do kraja, pa je Vladimir Jovanović reagovao tajm-autom. Kada su gosti mogli da uhvate priključak, Dženkins je promašio trojku, a onda je u narednom napadu Nikola Ivanović iznudio 2 slobodna bacanja.

Pogodak Izundua bio je poslednji na meču za konačan rezultat 83:77.

VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

0
0

1 Komentara

  1. Jbg..ja ovo ‘vidim’ kao obicne ‘Nestasluke’ dva kk istog qazde, tj. ko mu i kad’ ne odgovara, dobiye po quzi od vlasnika nebitnih klubica..moze mu se, kada su njegovi i qrb, kosevi, mrezice itd itd i naravno izrentirani narikachi..bravo poodlo, caray stoQ, za bolje i nisu…. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter