0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

EDVARDS VODIO MINESOTU DO NOVOG TRIJUMFA: Pokuševski gotovo neprimetan! (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.22 u 08:55

Loša partija mladog srpskog košarkaša!

Pred očima 15 hiljada navijača u ‘Pejkom Centru‘, košarkaši Minesote savladali su Oklahoma Siti Tander. Domaći sastav je doživeo treći poraz na isto toliko odigranih mečeva, dok su Vulvsi zabeležili drugi trijumf, uz jedan negativan rezultat od starta aktuelne sezone. Utakmica je završena rezultatom 106:116 (18:31, 26:22, 30:29, 32:34) u korist gostujućeg sastava.

Minesota je na brilijantan način startovala duel. Gosti su već posle prvog kvartala ‘zaradili’ osetnu prednost. Vulvsi su stekli +13, a pored odličnog protoka lopte u napadu, uspeli su da zatvore prilaze ka svom košu i protivnika zaustavili na samo 18 ubačenih poena za 12 minuta igre.

Trgla se Oklahoma u drugoj deonici. Bila je primetna bolja igra u oba pravca. Uspeli su da ublaže vođsvto gostujućeg sastava i na najdužu pauzu odu sa jednocifrenim zaostatkom.

Delovalo je Minesota u nastavku samo na rutinski način održava prednost stečenu u prvom kvartalu. I treći period igre je pripao Oklahomi, ali domaćin nije ozbiljnije pretio.

Vulvsi su najefikasniji bili u odlučujućoj deonici, koju su u svoju korist rešili sa 32:34 i tako upisali drugi ovosezonski trijumf.

Najbolji pojedinac u pobedničkom timu bio je Entoni Edvards, koji je šutirao sjajnih 13/19 iz igre i tako ubacio 30 poena, uz 11 skokova i tri uspešna dodavanja. Istakao se i francuski reprezentativac, Rudi Gober, sa dabl-dabl učinkom od 15 poena, 15 uhvaćenih lopti i jednom asistencijom.

Lu Dort je predvodio domaće sa 20 postignutih poena, tri skoka i dve asistencije. Srpski košarkaš, Aleksej Pokuševski, nije briljirao na utakmici odigranoj u noći između nedelje i ponedeljka. Aleksej je za 13 minuta, koliko je proveo na terenu, ubacio 2 poena i uhvatio dva skoka.

Rezultati:

Klivlend Kavalirs – Vašington Vizards 117:107

Nju Orleans Pelikans – Juta Džez 121:122

Golden Stejt Voriors – Sakramento Kings 130:125

Los Anđeles Klipers – Finiks Sans 95:112

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter